Nejsilnější muž na světě

Share

Myslíte si o sobě pánové, že máte pořádnou páru? Nebo, že vaše pravidelné dření v posilovně přináší své ovoce a vy jste schopni urvat veliké váhy? Tak to raději ve čtení ani nepokračujte. Dnes se totiž podíváme na Louise Cyra. Tento muž je považován za celosvětově nejsilnější osobu všech dob.

Malý Louis se narodil, roku 1863 v Kanadě, rodině francouzských Kanaďanů, kteří vedli hospodu. Tatínek dělal obsluhu a maminka? Ta dělala vyhazovačku. Byla to tak silná ženská, že dokázala přes rameno hodit 100 kilogramů vážící pytel a vynést ho po žebříku až na půdu. Její specialitkou bylo zvedání nežádoucích štamgastů a zavěšování je za opasek na stěnu, jako by byli z papíru.

Tuto sílu zdědila již po svém otci a tuto siláckou genetickou informaci předala i svým dětem. Louisův bratr se stal šampionem v boxu ve střední váze a byl schopen zády nadzvednout tunu. Louisova sestra zase dovedla v osmi letech nadzvednout 150 kilogramů.

To, že měl i Louis nadměrnou sílu, dokazoval už od mládí. Často pomáhal místním farmářům nadzvedávat zapadlé povozy, které se nepodařilo vyprostit ani koním. Ve dvanácti překonal dokonce siláka, který přijel s cirkusem. Začal pracovat jako dřevorubec a nařezané klády si sám snášel z lesa. Postupně začal ještě více sílit a tak se nakonec přihlásil na siláckou soutěž v Bostonu, kde byl jako jediný schopen nadzvednou koně.

Louis sice nebyl, při svých 176 centimetrech, nikterak vysoký, statný zato byl až moc. Obvod krku měl 50,8 cm, biceps se mu vyrostl až na 61 cm, jeho předloktí mělo 48,2 cm a lýtko mělo obvod neskutečných 71 cm. Jeho váha se vyšplhala až na 132 kilogramů. Aby takovéto tělo řádně vyživil, musel opravdu hodně jíst.

A Louis jedl opravdu velmi hodně. Byl schopen spořádat i tolik jídla, kolik by na jeden den stačilo čtyřem. Jeho výkony tomu však odpovídaly. Zaznamenaný rekord je zvednutí dvanácti dospělých mužů na zádech, což bylo dohromady 1950 kilogramů. Tvrdí se však, že na nejrůznějších show uzvedl i dvě a čtvrt tuny. Tak co pánové, je pořád 110 kilo na bench pořád tak tvrďácké?

Read more

Local News