Nejočekávanější hry roku 2012

Share

Pro fanoušky her jsme sestavili seznam nejočekávanějších titulů dnešního roku. A že je na co se těšit!

Diablo 3

Datum vydání: začátek roku 2012
Platformy: PC

Mezi nejočekávanější PC hry roku 2012 patří bez debat také pokračování slavné série Diablo od vývojářů z Blizzard Entertainment s pořadovým číslem 3.

Pro ty, co tuto sérii neznají, jedná se o ryze akční RPG s prvky dungeon crawl, které je zasazeno do temného až depresivního prostředí fantasy. Prostředí, ve kterém se hra odehrává je zasazeno do 3D grafického provedení. Jako hráč Diabla získáváte se svou postavou různé atributy (skilly) a ty dále rozvíjíte. Nechybí ani inventář a sběr zbraní a různých předmětů.

Diablo 3 přináší nejen zlepšené grafické provedení, ale také spousty nových zajímavých předmětů, které posouvají Diablo 3 na novou úroveň. Stejně jako předchozí díly, vyjde Diablo 3 výhradně na PC a poběží na DirectX 9 (Plánované spuštění na DirectX 10 se konec nebude).

Ke konci září roku 2011 byl spuštěn beta test Diabla 3, který je k dispozici pouze pro omezené množství hráčů. Datum vydání plné hry zatím není trvale stanovenou, ovšem hovoří se o Dubnu roku 2012.

Gameplay BETA: http://youtu.be/vbGeuFkZIMI 
Oficiální stránka: www.diablo3.com/
CZ FanPage: http://www.diablofans.cz/
 

Dirt Snowdown

Datum Vydání: v průběhu roku 2012

Platformy: PC, Xbox360, PS3

Nové pokračování závodnické série DIRT od Codemaster se dá očekávat někdy v průběhu tohoto roku (přesné datum neurčeno). Kdo čeká klasické DIRT závody je vedle. Nový díl se svým druhotným názvem Snowdown pro Vás připravuje zcela renomovanou horu zábavy.

O co přesněji půjde? V novém Dirtu již nepůjde o běžné závodění na klasických tratích s auty různých tříd. Půjde především o různé testy vašich závodnických dovedností. Pokud jste tedy fandové vedlejších misí v předchozích dílech, zde si určitě přijdete na své. Ze simulace se hra přenese ryze do arkády ve stopách nových Need For Speed. K dispozici bude i destrukční mód „ala“ FlatOut. Široká veřejnost si myslím, že to není zrovna dobrý tah – no uvidíme co si na nás Codemaster přichystají.

Trailer: http://youtu.be/4wtFta60FQI 
Oficiální stránka: http://www.codemasters.com/uk/dirtshowdown/360/

Euro Truck Simulator 2

Datum Vydání: jaro (duben-květen) 2012
Platformy: PC

Euro Truck Simulator (od vývojového studia sídlícího v Praze – SCS Software), jak již z názvu vyplývá, je propracovaný simulátor trucků. Kdo již hrál předchozí díl či data-disk v podobě Truck and Trailers jistě ví o, co jde. Pokud jste předchozí díl nehráli tak věřte, že jde o nejpovedenější simulátor trucků, kde se vžijete do role „kamioňáka“ a ve skvělém, do detailu propracovaném prostředí budete plnit různé mise, které Vám zaberou dlouhé hodiny a hodiny.

Do nejmenšího detailu. Nový díl slibuje spousty herních vylepšení včetně nového herního enginu, na kterém samotná hra poběží. Tvůrci SCS Software se zaměřují na vypilování úplných detailů, které by měly herní zážitek ještě zkrášlit. Umělá inteligence ostatních účastníků provozu by také měla doznat velkých změn.

Trailer: http://youtu.be/j6XALbwJn8g
Oficiální stránka: http://www.scssoft.com/

Tony Hawk Pro Skater HD

Datum Vydání: 1. Polovina roku 2012
Platformy: PC, Xbox 360, PS3

Kdo by tuto sérii neznal. Hry na téma skateboardingu byly vždy velmi populární a vybudovaly si svojí rozsáhlou fans základu, o to větším zklamáním byly poslední díly Tony Hawk. Ovšem Pro Skater HD má této sérii zachránit čest, tak uvidíme, zda se to hochům z Activision podaří.
Hlavní renovace by měla zasáhnout samotnou hratelnost, zatímco 3 poslední díly byly doslova ulítlé, nové díly by se měli (na přání fanoušků) více blížit realitě. Hra by měla jet na úplně novém enginu, zkrátka bychom se měli (jak již název vypovídá) dočkat té pravé HD grafiky. Určitě je se na co těšit, Activision si od tohoto titulu hodně slibují a fanoušci doufají, že se starý dobrý Tony Hawk vrátí v plné parádě v novém HD provedení.

Trailer: http://youtu.be/2GW6d1kKi1E 
Oficiální stránka: http://www.tonyhawk.com/

Bioshock Infinite

Datum Vydání: v průběhu roku 2012
Platformy: PC, Xbox 360, PS3

Pořadově již třetí pokračování povedené série Bioshock se blíží a tak se pojďme podívat, na co se budeme moci těšit. Největší novinkou v novém Bioshock bude změna herního prostředí. Zatímco se první dva díly odehrávaly v podvodním světě, nový Bishock přenese svůj koncept do oblak. Zde se vybuduje sídlo zvané Columbia. Styl hry a dané úkoly zůstanou na podobném principu, proč také měnit něco co skvělé funguje. Boj s nepřáteli bude opět hlavní prioritou – k tomu přibudou nějaké ty speciální zbraně a schopnosti. Zcela výjimečným audiovizuálním zážitkem by měl být pohyb v samotných oblacích po speciálních lanech. No rozhodně je se na co těšit. 

Trailer: http://youtu.be/2BIfFeen9q8 
Oficiální stránka: http://www.bioshockinfinite.com/

Far Cry 3

Datum Vydání: v průběhu roku 2012
Platformy: PC, Xbox 360, PS3
Svoje místo zde má i další díl série Far Cry s pořadovým číslem 3. Zatímco druhý díl se odehrával v Africe, v díle třetím přichází návrat ke kořenům hry- tedy návrat na tropický (zdánlivě) opuštěný ostrov plný palem a průzračné vody. O hře toho není příliš známo, informace si zatím nechávají Ubisoft pro sebe.

Trailer nám prozradil, že jako hlavní hrdina se stanete zajatcem a vaším hlavním cílem bude zatrhnout po zuby ozbrojeným banditům jejich plány o zmocnění ostrova. K dispozici bude opět velká dávka volnosti po ostrově. Akce by se měli dát řešit několika způsoby a je jen na Vás, který si vyberete. Ubisoft slibuje návrat k prvnímu dílu v novém grafickém kabátě.

Trailer: http://youtu.be/J6gnOVJsCsM
Oficiální stránka: http://far-cry.ubi.com/far-cry-3/

 

 

Read more

Local News