Nejčastější chyby při domácím vaření – Pánové, zjistěte, jak na to!

Share

Někdo se cítí v kuchyni pod velkým tlakem, většina chlapů si to však umí užít. Chyby ale dělá každý, o tom žádná. Proto jsem dal dohromady několik základních chyb, kterými jsem si prošel sám a vím, že se jich chlapi chtě nechtě dopouštějí.

Stačí změnit pár maličkostí a jídlo bude vždy skvělé a vy se tak na každé vaření budete těšit. 

Stačí jen trocha soli

Všichni víme, že moc soli škodí. Ale solit bez soli prostě nejde. Dobrá kuchyně se bez soli neobejde, proto se solit nebojte. Pokud chystáte hovězí steak, solte s klidným svědomím více, maso to snese, tudíž jen tak nepřesolíte. Pozor si ale dejte v případě, kdy se jídlo nechává uležet třeba do druhého dne.

Takový gulášek se na pánském jídelníčku objevuje dost často. Po jeho odležení se chuť rozloží a guláš může být slanější než po dovaření. 

TIP: Jednorázové nádobí

Zvládnu to sám!

Vaříte často a rád? Fajn. Ale i když chcete sklidit všechny zásluhy za uvařené lahůdky sám, někdy se prostě vyplatí přizvat do kuchyni pomocnou ruku. Zvlášť, když vás čeká početná návštěva, rodinné grilování apod.

Každý někdy potřebuje pomoc oloupat brambory, nakrájet zeleninu, podat vařečku… Neprotestujte a užívejte si to. 

muz-vari-1Jeden nůž na všechno

Existují různé univerzální nože, ale vy si raději pořiďte základní sadu kvalitních nožů. Podlouhlý úzký nůž na vykosťování, na pečivo nůž se zubatou čepelí, klasický kuchyňský nůž a nějaký menší nůž na drobné vykrajování.

Nechám to tam ještě 10 minut

Doba vaření je klíčová, vaření od oka se nemusí vždy vyplatit. U některých receptů je nutné dodržet čas přípravy, jinak může celý pokrm jít za stálého míchání rovnou do záchodové mísy. Takže žádná minuta sem a minuta tam, dodržujte dobu úpravy minimálně u nových receptů!

Sním to ještě horké

Rovnou z trouby, plotny a šup na talíř. Velký hlad nutí jíst ještě horké jídlo. Ale víte, že když si chvilku počkáte, dostanete mnohem lepší chuť? Zejména u pečených a opékaných mas je třeba nechat jídlo odpočinout, šťávy uvnitř se hezky rozloží a nevyteče vše pryč při prvním zakrojení.

Read more

Local News