Nechte se oslnit nejžhavějšími modely slunečních brýlí tohoto léta!

Share

V létě jsou k vidění snad na každých očích, žádný šatník bez nich není dokonalý. Sluneční brýle jsou nejen neodmyslitelnou součástí outfitu, ale také věcí, bez které z domu nevyjdeme, a to zvláště v létě.

Chrání náš zrak před slunečním svitem, což je také nejstarší a původní účel. Až samotní výrobci spolu s módními návrháři pasovali pánské sluneční brýle na doplněk. Celebrity si jimi zvykly vytvořit jakési soukromí, bariéru, jimiž nepronikne žádný paparazzi. Někteří slavní však naopak slunečními brýlemi přitahují žádoucí pozornost.

Ať už pozornost chcete či nikoliv, otevřete oči a podívejte se přímo do slunce na svět. Je hned několik variant, jak si pohled tento pohled zpestřit!

Jaké brýle vás oslní svým designem?

Aviator nebo-li letecké brýle jsou pořád největším hitem každého léta. Pilotky se každoročně drží na vrcholu oblíbenosti již od roku 1937, kdy byly obroučky uvedeny na trh. Pilotky mají chránit před prudkým slunečním svitem a zároveň dodávat šmrnc jejich nositeli. Klasická kapkovitá skla zajišťují ochranu celému oku.

Ray-Ban-RB3025-Aviator

Věděli jste, že pánské sluneční brýle Ray Ban jsou obroučky, které kopírují 80 let starý, ale stále funkční design? Foto: Misteroptic.cz

Za nestárnoucí výraznou klasiku se považují brýle kulatého tvaru, jenž mohou mít obrubu z kovu i plastu. Na nošení takových obrouček je třeba notné dávky sebevědomí a módní kuráže.

Model Wayfarer přišel na trh už v roce 1952 a zavedl tak do dneška přetrvávající trend masivních obrouček. Tento typ slaví úspěch především u mladších nositelů a je právem považován za nejoblíbenější brýle 21. století.

wayfarer

Sluneční brýle Wayfarer proslavil Tom Cruise ve filmu Riskantní podnik. Foto: Misteroptic.cz

A právě podle těchto typů obrouček se vytvářejí stále nové kolekce brýlí od všech světových výrobců. Stačí si tedy koupit alespoň troje kvalitní obroučky, jenž vám budou pasovat, co se velikosti, tvaru i materiálů týče a máte vystaráno na několik sezón.

Nejlepší je mít jedny plastové, jedny kovové a jedny netradiční obroučky, když vás chytne chuť experimentovat se svým vzhledem.

Čtěte také: Jak vybrat správný tvar slunečních brýlí 

Read more

Local News