Namydlit a opláchnout – Konečně telefon, na kterém nebudou mít bakterie šanci

Share

Mobil všude taháte s sebou, saháte na něj – v posteli, v metru, v práci, na rande – takže vám musí být jasné, že všechny ty zbytky jídla, bakterie, sliny a jiný bordel z rukou a kdovíodkud ještě se vám hezky lepí i na ten váš super chytrý zázrak.

V Japonsku budou mít telefon, který kromě “obyčejné“ voděodolnosti bude odolný i vůči mýdlu a tekoucí vodě. To je tedy pecka!

Japonský zázrak, který splňuje zásady hygieny

Mobil, který bude možný namydlit a opláchnout rozhodně není žádný hoax! S konceptem na zázrak jménem Digno Rafre přišla společnost Kyocera a ta tvrdí, že mobil nepřijde k žádné úhoně v kuchyni, venku ani ve vaně.

Mobil je vybaven standardizovaným přijímačem a vysílačem zvukového i datového vysílání a součástí balení je gumový stojánek ve tvaru kachny, kde se může nechat telefon po očistě “okapat“. 

Zadní strana je vyrobená z „scratch-healing“ materiálu, který na svých nových modelech představila před pár měsíci společnost LG. V zásadě jde o to, že škrábance lze odstranit z povrchu jednoduchým přeleštěním.

Mobil je vybaven také technologií „bone-conducting“, jenž vede zvuk bez nutnosti zabudovaného mikrofonu. Logicky čím méně otvorů v zařízení, tím méně rizika vniknutí vody dovnitř. 

Cena úměrná výbavě

S Androidem 5.1, displayem o délce 12 cm, desetimilimetrovým rámečkem kolem obrazovky a baterií s kapacitou 3000 mAh bude v následujících dnech uveden na japonský trh za zhruba 57 yenů (což je v přepočtu nějakých 11 tisíc korun).

Read more

Local News