Multimediální tvorba je oborem, který se bude v životopise hodně dobře vyjímat!

Share

Multimediální tvorba je takový moderní pojem, co to vlastně znamená? Co se pod tímto oborem ”skrývá” a kdo jej nabízí? Zjistěte, zda se multimediální tvorba vyplatí studovat?

Multimediální tvorba je obor, který láká především mladé lidi. Přece jen si upřímně řekněme, že ta “dnešní mládež“ stejně nedělá nic nic jiného, než jen sedí u pc a dělá tam bůhvíco. Pokud máte doma zástupce téhle počítačové generace, buďte si jistí, že multimediální tvorba bude při výběru studia trefou do černého.

Vytvořit video, upravit fotku, komunikovat světovým jazykem – to je trend, který je atraktivní a navíc dobře vydělává

Co všechno spadá pod multimédia?

Jednou ze škol, která populární obor nabízí, je Soukromá střední škola cestovního ruchu ARCUS. Jde o pražskou školu, ale její studenti jsou často i mimopražští, multimediální tvorba totiž láká všechny mladé Čechy. 

Vážně je to jen o sezení před monitorem? Samozřejmě, že v některých předmětech je práce na PC nutnou – učit se AutoCAD, výpočetní technice, tvorbě digitálních fotografií a animací, tvorbě a správě webu bez počítače nelze. Studenti se také zaměřují na marketing a management. Z oblasti umění a výtvarné sféry se pak zabývají dějinami výtvarné kultury, písmem, figurální kresbou a výtvarnou tvorbou.

Pokud tedy váš potomek přemýšlí o vzdělání multimediální technologie, je třeba pamatovat na to, že k přijetí je třeba mít trochu toho výtvarného cítění. To koneckonců bude zapotřebí prokázat u lednových talentových zkoušek.

První kolo talentové zkoušky se bude konat ve středu 6. ledna 2016, druhé kolo ve středu 13. ledna 2016.

Moderní technologie zadarmo, v rámci studia

Dalším velkým plusem studia na střední škole ARCUS je i možnost využití moderního technického vybavení školy. Každá třída je vybavená dataprojektorem, první patro disponuje televizí, jenž poskytuje informace o aktuálním dění na škole. Kromě toho dostane KAŽDÝ student po nastoupení iPad mini zcela zdarma. Ten usnadní práci a samotné studium.

mac_multimedialni_tvorba

V učebně grafické tvorby a střihu videa ohromí nejednoho uchazeče a později studenta Apple Macy.

Zábava, která se později stane výdělečnou činností

Ať už svým vybavením nebo samotným přístupem k výuce, škola zaručeně zaujme. Vše odpovídá trendům našeho moderního věku – rodiče potěší elektronické známky, studenty jistě překvapí školní profil na Instagramu.

Samozřejmě, že jako rodiče vás bude zajímat fakt, co z té vaší holky nebo kluka vlastně bude?

Otázka uplatnění je na místě. Multimédia mají široký záběr, vystudovaní mohou být fotografové, architekti (tvorba projektů domů na PC), grafici, programátoři. Škola je navíc skvělým odrazovým můstkem pro další vzdělávání se na vysoké škole.

Marketingový odborníci, programátoři, grafici, to vše jsou povolání, která v dnešní době vydělávají a mají společenskou prestiž. 

Read more

Local News