Motokrosové boty FOX, v čem tkví kouzlo jednotlivých sérií?

Share

Pro každého správného motokrosového jezdce je kvalitní výbava klíčem k úspěchu a spokojenosti. Její nedílnou součást tvoří motokrosové boty.

Aby se v nich motokrosař cítil co nejlépe, a zároveň spolehlivě fungovaly, musí vykazovat prvotřídní vlastnosti, mezi něž se řadí vysoká stabilita, ochrana nohy, skvělá přilnavost k noze či výdrž.

Jak mají správné MX boty vypadat?

V první řadě je třeba věnovat se materiálu, ze kterého jsou boty vyrobeny. Ideální variantou jsou materiály syntetické, jako je pryž či polyuretan, velmi oblíbená je také kůže. Další velmi důležitou část tvoří vnitřní vrstva boty, která má za úkol tlumit nárazy, které na jezdce působí, a zároveň odvádět vlhkost pryč od chodidla. Dbát je vhodné také na podrážku, pro pohodlnou ovladatelnost stroje a bezpečí jezdce, je téměř nutností její protiskluznost.

Nabídka MX bot je velmi pestrá a proto si z ní vybere opravdu každý. Jezdci samotní se také často předhánějí v tom, kdo má zajímavější design a jeho odlišnost se velmi cení. Jestliže v té nepřeberné skrumáži motokrosových bot, z nichž každá jistě disponuje určitými výhodami, tápete, zkuste MX boty FOX!

Motokrosové boty FOX se řadí k absolutní špičce na českém trhu. Vděčí za to zejména velikému úsilí při výrobě a vývoji, který je podpořen používáním prvotřídních materiálů.

Díky jejich kvalitě jsou všechny tři nabízené modelové řady (Comp 5, Comp 8, Fox Instinct) velmi oblíbené a na motokrosových tratích je můžeme vidět v hojném počtu. Společným jmenovatelem všech bot na motokros od značky FOX je spolehlivost materiálu. Za zmínku stojí například unikátní pryžová směs, jež se vyznačuje vysokou odolností a maximální přilnavostí, která umožňuje perfektní ovládání motorky. Tato směs je chráněná patentem a je jedním z mnoha důvodů, proč si milovníci tohoto adrenalinového sportu motokrosové boty FOX tak zamilovali.

Motokrosové boty Fox Racing Comp 5

Modelová řada Comp 5 staví na tradičním pojetí. V duchu hesla „v jednoduchosti je síla“ se drží základních principů, jejichž kořeny byly stanoveny již před lety. O značce Fox však hovoříme jako o moderní, nesmí tedy scházet inovativní technologie. Jedna z nich se jmenuje Race-bonded a váže se k podrážce. Její kouzlo tkví ve zvyšování již tak vysokých standardů odolnosti.

boty-moto-1

Motokrosové boty ze série Comp 5 obují všichni motokrosaři velmi rádi, jsou totiž velmi bezpečné, což zajišťuje odolný panel na přední straně a obdobný panel na vnitřní straně lýtka. Zabraňuje jednak poškození boty a jednak případným odřeninám jezdce. Tyto MX boty také disponují odlehčenými kovovými přezkami a anatomicky tvarovanou vložkou.

Motokrosové boty Fox Racing Comp 8

Inovace tradiční řady Comp 5, v podobě motokrosových bot Comp 8, se na trhu objevila teprve nedávno, konkrétně v roce 2015. Nese se v duchu dvou zásad: ochrana a komfort. O pohodlí se stará vložka, která se kromě svého anatomického tvaru může chlubit i tzv. mezivložkou, v níž je umístěný kovový plátek. Ten zabezpečuje lepší přenos jezdcovy energie a kromě pohodlí tak zvyšuje i ovladatelnost motocyklu.

boty-moto-2

Bezpečí nohy je zajištěno zejména v oblasti kotníku. Kolem něj je zhotovena konstrukce, která je pouze minimálně vyboulená do strany. V téže oblasti naleznete i pěnovou a semišovou vrstvu, které slouží proti prokluzu nohy.

Samozřejmostí je odolné vyztužení vnitřní části, jež zabraňuje odření a působení tepla od motoru.

Motokrosové boty Fox Racing Instinct

Jedná se o nejmodernější modely motokrosových bot Fox Racing. Jsou ideální pro nohy každého jezdce, slibují totiž vysokou míru komfortu a zároveň skvělou odolnost.

Disponují unikátním systémem tří vložek. Na vnitřní anatomicky tvarovanou vložku navazuje mezivložka s kovovým plátkem. Třetí vložka obsahuje TPU podporu pro kotník. Celistvost spodní části boty doplňuje exkluzivní gumová Duratac podrážka.

boty-moto-3

Na výrobu motokrosových bot Fox Instinct se používalo mnoho moderních technologií. Příkladem budiž technologie Hinge Lockout, která se používá jako prevence proti zranění. Uvnitř boty nedochází k žádnému tlaku, anuluje se tak pravděpodobnost nepřirozeného ohnutí kotníku.

Fakt, že se jedná o velmi pohodlnou botu, zdůrazňuje nízká hmotnost. Všechny jezdce potěší technologie Slim Toe Box. Představuje originální zhotovení špičky tak, aby bylo docíleno maximální citlivosti při ovládání stroje.

Výsadní postavení modelové řady Instinct podtrhuje jedinečný design všech jejich produktů.

Read more

Local News