Jak moc pít na firemním večírku?

Share

Blíží se nám sezóna prázdninových večírků, volna, konce roku a uzávěrek, zkrátka vánočních oslav ve všech svých formách. A jelikož se v rámci pravidel moderního team-buildingu obvykle každý musí zúčastnit těchto zážitků, vnucuje se otázka, jak je nejsnáze přežít bez následků těla i ducha (a to nejenom u sebe, když přijde na věc…)?

Tradičně platí, že se na všech „povinně-dobrovolných“ akcích pije střídmě a „sociálním“ stylem. Večírek je sice večírek, a tak se nad lecčím možná trochu přimhouří oko, lidé z Human Resources a Managementu jsou ale na celém světě stejní večírek-nevečírek – když se chováte (jakkoliv jen podle jejich názoru) příliš nepatřičně, je to jimi duševně poznamenáno a pak vám i posléze předloženo na koberečku další den.

Ušetřete si proto raději narážky na jakékoliv ožehavé téma („Ani jsem nečekal, že skončíme v černých číslech!“), o němž zaručeně víte, že způsobí zbytečně „zlou krev“.

Metodu na pití má každý z nás jinou, jelikož každý je jiným koktejlem hormonů, fyzických parametrů a názorů, takže je vhodné na to téma trochu potrénovat dopředu. Když kupříkladu zjistíte, že vám stačí zůstat u piva, první dvě vypít dle chuti a další vždy po 75 minutách (takže budete zároveň jak vláční, tak cele kontrolovat svoje slova), držte se této metody, že ano…

Jestliže jste typ, který prostě musí na maximum oslavit absolutním způsobem konec dalšího (a ne až tak dokonalého) roku, ba přímo to pokládá za svoji občanskou povinnost, klidně jděte do toho. Nicméně počítejte s tím, že následky mohou být značně nepředvídatelné. Na druhou stranu, když stejně zvažujete odchod na jinou pozici, nebo obecně změnu v životní kariéře, proč se trochu naposledy neodvázat a neukázat těm sucharům, jak má vypadat oslava?

Read more

Local News