Města hříchů, která jsou snem každého muže

Share

Jsou města, kde se bujarému nočnímu životu a pochybným aktivitám daří více, než v jiných městech. Které světové “města hříchu” jsou ty nejhorší?

1) Bahrajn – Manama

Bahrajnská vláda se sice tvrdě ohrazuje proti tvrzení, že Manama patří mezi města hříchu, ale je to tak. V Manamě se nachází více než třetina cizinců, kteří sem jezdí za víkendovými radovánkami. Ač je prostituce v Bahrajnu zakázána, funguje zde pod rouškou “masážních salonů”. Po setmění se zde také vřele rozjíždí nelegální obchod s alkoholem…

2) Filipíny – Angeles City

V centru filipínského města Angeles City, hlavně v uličce Fields Avenue, naleznete stovky go-go barů, striptýzových klubů a také pouliční prostituci. Tento “zábavný průmysl” zde vznikl již v roce 1900, kdy zde hledali povyražení američtí vojáci. I přesto, že už je dávno po válce, cizinci na tuto vykřičenou oblast nezapoměli a jezdí sem kvůli tzv. sexuální turistice.

prostittutky

3) Nizozemsko – Amsterdam

O tom, že je Amsterdam doslova narvaný coffe-shopy a kněžkami lásky, které na nás vykukují z výloh, už ví snad každý. Projít se po setmění centrem je někdy celkem “o hubu”, na každém kroku vás zastavují dealeři, v barech vyřvává hudba tak, že není slyšet vlastního slova a všude se povalují opilí a zfetovaní lidé (mluvím z vlastní zkušenosti). Ráno ovšem nastoupí technické služby, které musí celé ulice uvést do původního stavu – za ta léta už je na nich znát určitá praxe. S hasičskými hadicemi prolévají ulicemi vodu, dokud všechno smetí nenahrnou na konec ulice a poté ho teprve sbírají… 

amsterodamsky flam

Foto: Bryn Lanyon, Flickr.com

marihuana pěstování

Foto: Terrazzo, Flickr.com

 

4) Španělsko – Ibiza

Také na turisticky oblíbeném ostrůvku uprostřed Středozemního moře to žije. Ne nadarmo se ostrovu přezdívá “Ostrov večírků” – davy tanečníku se po setmění valí na taneční parkety a reproduktory burácejí až do svítání. Tolik drog, kolik se zkonzumuje na Ibize, se nenajde nikde jinde na světě. Přes den poklidné místo s nejkrásnějšími plážemi, se o svou pověst zasloužilo díky hippies, kteří se sem počátkem osmdesátých let stahovali ve velkém. 

ibiza

Foto: albertoibz, stock.xchng

 

 5) Spojené státy americké – Las Vegas

“Město hříchu”, “Hlavní město hazardu” nebo “Doupě neřesti” je světu známo především jako město plné kasín. Kromě hráčských doupat, které jsou přímo propojeny tak, že člověk ani nemusí vycházet na ulici, tu panuje liberální nálada. Vždyť kde jinde v USA si můžete na veřejnost dát alkohol, nebo si zapálit cigaretu v kasínu, když ne v Las Vegas? 

las vegas

Foto: QJ, stock.xchng

 

Read more

Local News