Meditací ke kvalitnějšímu životu a sexu

Share

Myslíte si, že je meditace vhodná pouze pro mnichy? Naučte se jejich kouzla a váš život se od základů změní. Splyňte pomocí meditace s partnerkou a užívejte si dosud nepoznanou rozkoš.

Meditovat znamená…

Slovo meditace pochází z latiny a znamená „rozjímání“. Meditovat znamená dostat se do stavu bez myšlenek, oprostit se od chaosu běžného života, spojit se se svým nitrem a vesmírem a čerpat z něj energii.

Proč meditovat?

Při meditaci dochází ke zklidnění těla a uzdravení duše. Po každé meditaci se budete cítit jako znovuzrození a plní energie. Meditace souží k odbourání stresu a vnitřního napětí. Zažijete při ní pocity štěstí a radosti, protože mozek při meditaci vyplavuje serotoniny a endorfiny – „hormony štěstí“.

Jak meditovat

Existuje mnoho způsobů, jak meditovat. Sami si vyberte ten, který vám bude vyhovovat nejvíce. Před každou meditací se přesuňte do nejtišší místnosti vašeho bytu nebo domu, ujistěte se, že vás nikdo a nic nebude po následujících zhruba třicet minut rušit. Dál pokračujte už podle vlastního uvážení.

První způsob: Udělejte si pohodlí, můžete se i celý svléknout. Sedněte si do lotosového sedu, ruce dejte na kolena dlaněmi nahoru, spojte palce a ukazováky a zhluboka dýchejte. Představujte si, že se vaše tělo při každém nádechu naplňuje oranžovým světlem.

Druhý způsob: Zapalte si svíčku a umístěte ji tak, abyste ji při meditaci měli ve výšce očí. Posaďte se do pozice lotosového květu a soustřeďte se jen na světlo svíčky, na nic jiného. Po zhruba deseti minutách zavřete oči a v mysli mějte pořád obraz té svíčky. Vnímejte svůj dech.

Třetí způsob: Nejtěžší způsob je zavřít oči a nemyslet na nic. Pro moderního člověka to není jednoduché, stále se nám do mysli vkrádají různé myšlenky, ale ty je třeba nemilosrdně vyhnat z hlavy. Vychutnávejte si chvíli naprostého klidu, stav naprostého oproštění se od běžného života plného starostí, osvoboďte se. Může vám pomoci soustředit se zezačátku jen na rytmus svého dechu.

Meditace ve dvou

Můžete meditovat i ve dvojici s partnerkou, meditace před sexem vám dodá tu správnou energii a atmosféru vašemu milování. Máte-li chuť, zapalte v ložnici svíčky a vonné tyčinky.

První způsob: Sedněte si nazí do pozice lotosového květu, držte se za ruce a nechte volně proudit energii vašimi těly, která vás spojuje. Prožitek zintenzivníte, když posadíte partnerku na svůj klín, obejmete se a budete se kývat při nádechu dozadu a při výdechu dopředu, pohyb dopředu postupně zkracujte. Zkušení mohou během pár minut prožít orgasmus, práce s dechem je proto velmi důležitá.

Druhý způsob: Sedněte si opět nazí naproti sobě, chyťte se za ruce a dlouze si prohlížejte svá těla, potom zavřete oči a hlasitě vydechujte. Vnímejte navzájem svoji vůni a teplo, ochutnávejte rty partnerčinu kůži a dýchejte na ni. Nakonec přikročte k dotekům…

Meditace nepřináší kýžený výsledek?

Chvíli trvá, než si zvyknete na novou zkušenost. Zařaďte meditaci do svého každodenního rozvrhu a výsledky se časem dostaví. V prvé řadě by ani nemělo jít o výsledek – o načerpání energie, obranu proti stresu a perfektní sex. Nesoustřeďte se na výsledek, ale na to, zda provádíte meditaci správně. Důležité je jen „tady a teď“, samotná činnost. Prožívejte naplno přítomnost a jedinečnost okamžiku, bohatě se vám to vrátí.

Zdroj: Ferrara,G., Tantra: cesta ke skryté vnitřní síle a opravdové slasti

Read more

Local News