Má vám jít práce pěkně od ruky? Vysokozdvižný vozík je efektivní pomocník

Share

Jste tak trochu jako Brouk Pytlík, nabízíte práci všeho druhu? Není nad rozmanitost služeb, ale má-li vám jít všechno pěkně od ruky, pak se vám bude hodit vysokozvižný vozík.

Tento efektivní pomocník vám ulehčí, zjednoduší, zrychlí a ušetří práci. 

Vysokozdvižné vozíky jsou potřeba ve skladech, ale nejen tam. Jejich konstrukční řešení podléhá stálých technickým inovacím, díky čemuž se práce s nimi stává snazší a efektivnější.

Jak vybrat z bohaté nabídky starších a novějších typů manipulační techniky? Kterého výrobce zvolit a jak na nákupu ještě ušetřit? 

Ten a nebo ten?

K mání jsou modely vozíků určené pro snadnou manipulaci v úzkých prostorech nebo také velkých výškách. Jakýsi základní model je čelní vysokozdvižný vozík, z něj pak vznikly další dva, a to pro manipulování s těžkými náklady ve výšce a vychystávací vozíky. Při výběru se řiďte těmi to parametry: maximální nosnost, způsob řízení, typ a druh pohonu, typ předpokládaného nákladu

Zvolený manipulační vozík by měl odpovídat vašich potřebám, co se účelu a prostoru týče. Na základě těchto parametrů pak lehce vyberete vhodný typ, druh a nosnost.

Manipulační technika se dělí rovněž podle způsobu ovládání na čelní, boční, ručně vedený, s plošinou či bez ní, ReachTruck se sedícím řidičem.

Výběr vozíku také ovlivňuje fakt, zda má jít o pomocníka do skladové haly, tedy vnitřních prostorů nebo venkovních. Dovnitř jsou vhodné elektrické vysokozdvižné vozíky s možností manipulace s těžkým nákladem na delší vzdálenosti. Na kratší popojížďky s europaletami jsou určené nízkozdvižné vozíky. Stohování palet a jejich stohování zvládne vysokozdvižný ručně vedený vozík. Práci venku pak zastane vysokozdvičný vozík s dieslovým spalovacím motorem.

Jak už vyplynulo z výše uvedeného, do vnitřních prostorů je vhodný elektrický motor, který je tichý i ekologický. Jako ekonomická varianta se dá označit šetrný plynový motor, který znamená zpočátku vyšší investici v podobě čerpací stanice, investované peníze se ovšem v průběhu používání rychle vrátí.

Tip! Potřebujete pracanta, na kterého se můžete spolehnout? Mrkněte na spalovací vysokozdvižné vozíky

Chcete si být jistí tím, že vám bude VZV dobře sloužit?

Od výhodného nákupu, bezproblémového pronájmu, kvalitního servisu po kvalitní nabídku bazaru se můžete se spolehnout na společnost SEMAT HB s.r.o.

Firma nabízí prověřené a známé značky manipulační techniky. Přesvědčte se o perfektních službách na www.semathb.cz

Read more

Local News