Lumbersexuál je nový druh moderního muže

Share

S velkou pravděpodobností jste o lumbersexuálech už slyšeli, v poslední době je totiž tento pojem skloňován ve všech tvarech i pádech napříč celou naší malou republikou. Světový trend dorazil i už k nám, o co ale vlastně jde?

Lumbersexuálové jsou muži, na první pohled vypadající jako drsní, zarostlí dřevorubci s rukama plnýma mozolů, ve skutečnosti je však mají jemné, vyživované hydratujícím krémem. Láhev piva vám otevřou zálesáckým nožem, který nosí ve svém khaki batohu hned vedle tabletu. Ačkoliv se zdá, že zvládnou pokácet statnou borovici a pobyt v přírodě jim není cizí, jejich svaly jsou spíše výsledkem snažení v fitku a bundy jsou z materiálu s nejnovější voděodolnou technologií.

Zdánlivě ležérní styl je výsledkem promyšleného kombinování. 

Lumbersexuál vás zmate tělem

Zženštilí metrosexuálové zvolna z ulic měst mizí a nahrazují je drsnější muži, kteří se spíše než o svůj vzhled zajímají o život v divočině, zdolávání hor a kácení stromů. Rozhodně se však jejich flanelovou košilí (po bližším prozkoumání jemnou a hebkou na dotek) a rádoby nedbalým oblečením nenechte zmást! Tito chlapíci v lese nepracují, za jejich drsným vzhledem stojí více důmyslnosti i snahy, než byste čekali.

Brzy pochopíte, že moderní lubersexuálové jsou muži, kteří si vyberou styl vousů, pořídí luxusní flanelku a khaki batoh, kam by se sice vešla i ta sekyrka na statnou borovici, ale spíše v něm najdete MacBook a peněženku.

Zarostlý vzhled už pak snadno vyvolá dojem, že dotyčný zdolává hory, bojuje s divokou zvěří a kácí vzrostlé stromy

lumbersexual-2

Jak přišli lumbersexuálové na svět?

Jde o přirozený vývoj moderního muže. Po éře nestoudně zženštilích metrosexuálů se snaží muži najít opět svou mužnost a dát jí světu na odiv. Všemi možnými způsoby pokoušejí dosáhnout požadovaného vzhledu, nikoliv povahy. Lumbersexuálové si zkrátka pouze berou kostým dřevorubce. Naštěstí je jejich rozpoznání více než snadné!

Namísto vyptávání se, jak vypadá sekyra a jak rozdělat oheň, svou pozornost upřete na drobné detaily. 

Ruce – Skutečný dřevorubec má ruce plné mozolů, ztvrdlou kůži, jizvy. V případě lumbersexuála nevíte, zda si podáváte ruku s chlapem, protože jeho ruce jsou tak jemné, hladké a navoněné hydratačním krémem.

Tvář – Nenechte se zmást hustým plnovousem, podívejte se, zda má tváře ošlehané větrem a tu a tam nějakou tu jizvu, která je vzpomínkou na skutečné řádění se sekyrou a motorovou pilou.

Nápoj – Dřevorubec si dá s chutí pivo, ale i pořádného turka. Lumbersexuál si s velkou pravděpodobností objedná latté bez kofeinu.

Read more

Local News