Letní grilování: Jak na vepřové

Share

Pokud už nemůžete kuřecí ani vidět, protože vám skoro narostla křídla, vyměňte ho za vepřové. Máme několik tipů, jak ugrilovat vepříka.

Jogurtové kotlety

4 vepřové kotlety, 2 kelímky hustého bílého jogurtu, 2 vejce, 4 stroužky česneku, grilovací koření, pepř, sůl, olej

Jogurt promícháme s vejci, prolisovaným česnekem a kořením, je- li třeba, osolíme. Maso naklepeme, osolíme a naložíme přes noc do jogurtové marinády. Druhý den grilujeme.

Pivní raraši

4 vepřové řízky, sůl, pepř, olej, 1 dl piva, 2 vejce, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sójové omáčky

Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme přes noc do marinády, kterou vytvoříme smícháním zbylých ingrediencí.

Smažené kotlety s pikantní kůrčičkou

4 vepřové kotlety bez kosti, sůl, pepř, med, sójová omáčka, olej na smažení

Naklepané kotlety osolíme, opepříme, vložíme na gril. Asi po 4 minutách je vyndáme a potřeme medem se sójovou omáčkou a dogrilujeme.

Pikantní hamburger

400g mletého masa, malá cibule, žloutek, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce worcesterské omáčky, lžička hořčice, vegeta, pepř, sůl. 4 hamburgerové housky, kečup, ledový salát

Mleté maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí, žloutkem, strouhankou, omáčkou, hořčicí a kořením, dle chutí osolíme. Vytvoříme 4 placičky, které ugrilujeme.

Housky překrojíme, promažeme kečupem, proložíme masovou placičkou, listem salátu a libovolnou zeleninou- cibule, rajče, paprika, okurka.

Máte vlastní oblíbený recept? 

Read more

Local News