Kvalitní matrace je základ kvalitního spánku

Share

Základem kvalitního života je kvalitní spánek. Tvoří totiž zhruba třetinu našeho času a na to, abychom se přitom cítili nepohodlně a měli přerušovaný spánek, to nestojí. Jak tedy vybrat kvalitní matraci? Podle čeho vybírat?

Každý člověk je jiný, každý potřebuje jiný druh matrace, čemuž se výrobci velmi rychle přizpůsobili. Nyní na trhu existuje veliké množství různých druhů matrací a z různých druhů materiálů.

Nejdůležitější charakteristika při výběru matrace je bodová elasticita. Ta značí, jak kvalitně se matrace přizpůsobuje tělu, tedy jak dobře se prohýbá pouze tam, kde dochází k tlaku. Matrace, které mají tuto hodnotu nízkou, vytvářejí prohlubně a špatně podporují páteř spícího člověka.

Jak jsem zmiňoval, na trhu je mnoho druhů matrací. Jsou vyrobeny z různých materiálů. Můžete najít polyuretanové, latexové, pružinové, tzv. memory matrace nebo pěnové matrace. Při výběru matrace je důležité, aby si člověk dokázal říci, která tvrdost je pro něj ta ideální. Matrace se dají samozřejmě vyzkoušet, ale za těch pár sekund, co na nich zákazník sedí nebo leží, jde jen horkotěžko určit, zdali je pro něj zrovna tato matrace správná.

Které matrace jsou tedy nejlepší?

Žádná kvalitní matrace, která je ideální pro všechny, neexistuje. Je pouze matrace, která vyhovuje tomu a tomu člověku. Záleží na tom, zdali ležíte rádi na zádech, na břichu nebo na boku? Máte rádi tvrdou či měkkou matraci? Dáváte raději nohy do vyšší polohy nebo při čtení rádi zvedáte trup? V noci se hodně potíte? Všechny tyto faktory sdělte prodejci matrací, který vám poradí.

Pokud ne, raději běžte do jiné prodejny, nebo se můžete zeptat a inspirovat v internetovém obchodě Matracín.cz.

Read more

Local News