Kurzy angličtiny pro předškolní děti? Má to smysl!

Share

Moderní rodič batolete či předškoláka se nezřídka musí zabývat otázkou, zda svého potomka vést či nevést ke studiu angličtiny již před zahájením povinné školní docházky. Názory se v tomto směru různí a plno lidí stále zastává názor, že se děti nemají výukou cizího jazyka v předškolním období zatěžovat. S tím se dá souhlasit do té míry, že výuka angličtiny u předškoláků není vhodná, pokud by pro ně byla zátěží. Moderní výukové metody jsou však postaveny tak, že pro normálně se vyvíjející a zdravé dítě zátěž nepředstavují. Kurzy angličtiny pro děti předškolního věku, ať už přímo v prostorách dané mateřské školy nebo v rámci jazykové školy, totiž už dávno neprobíhají starou metodou násilného „biflování“.

Správná výuka u předškoláků by naopak měla být v maximální míře přirozená. Kurzy angličtiny probíhají formou hraní her, zpívání písniček, sledování videí či soutěžení tak, aby dítě v ideálním případě vůbec nepociťovalo, že se něco učí. A co je na tom nejlepší? Při správném přístupu a správné metodologii děti zvládají i angličtinu s rodilým mluvčím. Mohou tak mít již od velmi útlého věku kontakt s angličtinou v té nejlepší možné a nejintenzivnější podobě. Ptáte se, k čemu to všechno? To je jednoduché. Předškoláci jsou enormně senzitivní a otevření jakýmkoli novým podnětům a znalostem. Pokud se tedy řeč začnou učit již v tomto věku, můžete si být téměř jisti, že to, co se naučí, už jen tak nezapomenou a budou z toho těžit po zbytek života. Prostě proto, že se v tomto období učí jazyk přirozeným způsobem tak, jak se učí i svou rodnou řeč.

A pokud vás možnost kurzů angličtiny pro předškolní děti zaujala, zapátrejte na internetu a najděte si vás ten nejlepší kurz pro. Výuku angličtiny tímto způsobem nabízí řada agentur. Za všechny můžeme jmenovat například Wattsenglish, která dokonce vyvinula vlastní metodologii, nebo s ní spolupracující jazykovou školu JS FAN. Ta navíc vedle výuky předškoláků nabízí také celou řadu dalších kurzů angličtiny pro děti.

Read more

Local News