Která půjčka je ta pravá? Poradíme vám

Share

Pánové, hledáte půjčku, která vám přijde maximálně vhod a o které bude možné říci, že je skutečně ta pravá? Pokud ano, poradíme vám, jak by měla vypadat. Věcí, které je možné zohlednit, je skutečně celá řada. O jaké se jedná? Čtěte dále a dozvíte se je.

Zaměřte se na proces vyřízení a získání

Jenom málokdo by chtěl při vyřizování půjčky dokládat mnoho různorodých věcí, stejně jako by jenom málokdo chtěl čekat i několik dlouhých dní na to, než bude vše ověřeno. Pokud ani vy ne, musíme doporučit hned několik osvědčených možností. Najdete je hlavně v segmentu mikropůjček, kde je možné získat peníze i bez dokládání příjmu. Dobrým tipem jsou ale i půjčky bez registru. U nich je unikát ten, že se nezajímají o vaši finanční minulost. A to v souvislosti s nahlížením do nejznámějších úvěrových registrů, mezi které musíme zařadit tyto konkrétní:

  • Bankovní registr klientských informací
  • Nebankovní registr bankovních informací
  • Solus

Na účet, nebo v hotovosti?

Ptáte se i na to, zda je lepší získat půjčku v hotovosti, nebo raději na účet? Není to tak jednoznačné, jelikož obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Máme být konkrétnější? Pokud ano, je půjčka na účet ideální ve chvíli, kdy například nechcete nikam chodit, ani se s nikým scházet. Stejně tak vám přijde vhod ve chvíli, kdy potřebujete peníze skrz váš účet poslat dále a tak je zde budete mít ihned připraveny. Své výhody ale mají také půjčky v hotovosti. Jak ve chvíli, kdy chcete uskutečnit případnou hotovostní platbu. Výhody mají i pro toho, kdo bankovní účet vůbec nemá, nebo pro toho, kdo se na něho aktuálně nedostane. Třeba z důvodu možné exekuce, ale i proto, že ztratil svou platební kartu, čeká na novou, a pobočka je daleko.

TIP: Registr dlužníků online.

Vždy jen ta nejvýhodnější

Jaká půjčka je ta pravá? Rozhodně taková, která je výhodná. Jak ji poznat? Ukazatelů může být celá řada a my se zaměříme na ty nejdůležitější. Prvně to jsou tři hlavní věci, kterých si je dobré u každé půjčky všímat. Je to:

  • Výše úroků
  • Výše poplatků
  • Výše RPSN

Právě podle toho jasně zjistíte, co všechno budete platit navíc a kolik peněz přeplatíte. Výhodnost ale lze posuzovat také podle řady jiných pravidel. Může jít o výši splátky, která by měla přesně vyhovovat vašim potřebám. Ideální ale může být i okamžitá půjčka pro dlužníky, u které máte možnost si výši splátky třeba snižovat nebo zvyšovat, či si lze splátku také odložit. To všechno jsou případy, které ukazují, podle čeho byste měli výhodnost posuzovat právě vy.

Myslete na rychlost vyřízení

I když byste měli mít svou půjčku promyšlenu dostatečně dopředu, ne vždy je to možné. I proto se mnoho lidí doslova rozhodne ze dne na den. I proto, že peníze nutně potřebují. Je to také váš konkrétní příklad? Jestliže ano, může být dobrým tipem rychlá nebankovní půjčka, která spadá do segmentu mikropůjček. Proč radíme právě tuto možnost? Jelikož výjimkou nemusí být skutečně velmi rychlé vyřízení, a to v řádech několika málo minut. A to vše bez prověřování, ale také bez složité administrativy, která spočívá v nutnosti osobních schůzek, nebo v nutnosti papírování a podepisování.

TIP: Půjčka v insolvenci

Kolik budete potřebovat?

Správná půjčka je i ta, která vám nabídne přesně tolik peněz, kolik jenom potřebujete. Je vaším cílem získat jenom pár tisíc na řešení finančních problémů? Pokud ano, vyzkoušejte mikropůjčky. Když potřebujete vybavit vaše bydlení, nebo si koupit spotřební zboží, správnou volbou budou půjčky spotřebitelské. A co když své bydlení chcete postavit, koupit, nebo zvelebit? Hypotéka je jasná. A to buď klasická, nebo také americká, u které přijde vhod fakt, že získané peníze budete moci použít skutečně na cokoliv. A jaké jsou částky? Jde pochopitelně o sumy v řádech několika milionů korun českých.

Read more

Local News