Kolik hodin spíš, natolik jsi ráno člověkem

Share

Zase je tady naše oblíbené období – přechod na letní čas. I když nepatříte k táboru odpůrců změny času a nepodepisujete žádné petice, neříkejte, že se těšíte, až se zase jednou vyspíte pěkně o hodinu méně. Nepropadejte ale panice! Máme pro vás vychytávky, se kterými doskáčete mnohem dál než ranní ptáče.

Předem je důležité zmínit pouze jedno, rada běžte brzy spát, je dobrá, je opravdu nejlepší, ale museli byste si kvůli ní číst tento článek? My známe lepší triky.

To bude dlouhá noc

Ano i tato rada je ještě pořád vcelku málo inovativní, ale o to více účinná a ještě více oblíbená. Prostě tu změnu času ignorujte a řiďte se pouze jedním pravidlem – nechodit spát dřív, než se čas přetočí. Proč? Neříkejte, že jste ještě nikdy nešli spát až po třetí ranní, udělejte z víkendu „ vzali mi hodinu spánku“ víkend „to zase byla party“. Potřebujete k tomu jen partu kamarádu a hospodu, kde mají otevřeno do dvou. Máte jistotu, že vás dřív jak ve tři nevyrazí.

Užijte si to

Využijte změnu času jako speciální příležitost k vyzkoušení všech absurdních situací, které tento prapodivný zvyk přináší. Jestli jste někdy přemýšleli nad tím, jak fungují některé běžné věci, když najednou zmizí hodina času, neváhejte a pojďte to zjistit. V baru to zkuste na servírku se starým dobrým fórem, zda dostane zaplaceno o hodinu víc, než bude doopravdy pracovat. Objednejte si taxi před druhou hodinou ráno a zjistěte co se při změně času děje s taxametrem. Otravujte prostě klidně všechny, kteří nabízí hodinovou sazbu, operátory, půjčovny aut, apod. Nebojte se být dětsky zvídaví, budete mít spoustu zábavných historek na vyprávění.

Sbalte si wakeup  kit

Pokud musíte ráno nutně fungovat a nemůžete si tu noc užít tak, abyste zapomněli, že je kratší, připravte si wakeup kit. Je to balíček poslední záchrany. Patří do něj tři vychytávky, které vás ráno zaručeně postaví na nohy.  Představíme vám je od těch nejpříjemnějších, až po ty opravdu hardcorové.

  • Čokoláda – aby byla čokoláda dobrý zdrojem energie, vyberte si jen tu opravdu kvalitní. Čokoládovna Carla nabízí například mléčnou čokoládu, kde opravdu vysoký podíl kakaa minimálně 31% zaručuje vysokou kvalitu a vy s ní máte zajištěn přísun energie na celé dopoledne.
  • Citron do kávy – jasně na čaj s citronem jsme všichni zvyklí. Ten nám ale pomůže spíš při angíně, než na probrání, zato dát si turka s půlkou vymačkaného citrónu to je zaručená probíračka. Pokud máte pocit, že to vaše chuťové buňky nemůžou zvládnout, vězte, že je mnohem snazší vypít tuto „pochoutku“ na ex, než si ji po douškách vychutnávat.
  • Chilli paprička – dostali jsme se k nejtvrdšímu způsobu na udržení bdělosti ze všech. Slupnout takhle chilli papričku k snídani nezvládne jen tak někdo. Probrání vám ale zaručujeme stoprocentní a v tomto případě vsázíme i na dlouhodobý účinek.

Oslavte to prací

Neděláme si srandu, naopak to s vámi myslíme dobře. Pracovat o hodinku méně s výplatou jak se patří, kdo by to nebral. Pokud vaše zaměstnání umožňuje nahlásit si směny, určitě toho využijte. Nahlaste si směnu co nejdřív a pak už si jen užívejte závistivých pohledů svých kolegů.

Read more

Local News