Když už závislost na počítačových hrách překročí hranici

Share

Foto: www.dvorak.org

Kdo z vás někdy celou noc nespal, jen aby si mohl zahrát nějakou onlinovku. Zajít si nějaký dlouhý dungeon nebo quest? Pravděpodobně bych slyšel hodně kladných odpovědí. Ten, kdo kvůli onlinovce spáchal sebevraždu už asi tento článek číst nebude. Vám ostatním gratuluji. Přežili jste. Zatím…

Tři týdny, 16 hodin denně, do školy nechodil

Každý byl na střední či základní škole občas tzv. „za školou“. Prostě se ulíval. Patnáctiletý chlapec z Austrálie má však pro své záškoláctví naprosto bizardní výmluvu. Vynechával školu, aby mohl hrát online počítačové hry 16 hodin denně po tři týdny! Jak že to dělal? Každé ráno před matkou oblékl školní uniformu a odešel do školy. Jakmile odešla i matka do práce, chlapec se vrátil k počítači a začal hrát. Matka se domů vracela pozdě, přepokládala tedy, že už ze školy přišel. Aby mu dali ve škole pokoj, řekl, že měl vážnou operaci. Rodiče ho nakonec nachytali, když jim ze školy učitelé zavolali, aby chlapce zkontrolovali.

Zapálil spolužáka

Kolikrát jste se dostali ve škole do nějaké neškodné rvačky? Já tedy nespočetněkrát. Chlapec z Pekingu takovou rvačku posunul na větší level. Očividně se ztratil ve hře World of Warcraft a stal se Fire Mágem a zapálil svého spolužáka. Naštěstí utrpěl jen drobné popáleniny.

Padesát hodin hraní Starcraftu

Osobně jsem taky nějakou tu noc neprospal z důvodu hraní online hry (většinou Ultimy Online). Muž z Jižní Koreji mě však mnohonásobně předčil. Pařil celých 50 hodin Starcraft 2! To se mu také stalo osudným a po dvou non stop dnech mu selhalo srdce a zemřel. Smrt byla způsobena vyčerpáním. Přestal hrát pouze, když potřeboval použít záchod a na velice krátkou dobu spánku. 

Chlapec chtěl splynout s postavou ve WoW

27. prosince 2004 Xioyi zanechal poznámku o své sebevraždě ve hře World of Warcraft, ve které psal, že se „chce připojit k postavě, kterou tak moc uctívá“. Co to bylo asi za character? Že by druid nebo warlock? Po 36 hodinách hraní třináctiletý hoch vyskočil z mrakodrapu. Jeho rodiče nyní žalují čínské distributory této hry o 12 500 dolarů.

Dívka zemřela kvůli zanedbání

Tříletá dívka v Jižní Koreji zemřela kvůli zanedbání svých rodičů, kteří si raději starali o jinou, virtuální, dívku. Hra, která stála dívku život, se jmenuje Prius Online, hra podobná Second Life, kde mají lidé virtuální práce a celkově žijí druhý život. Rodiče nechaly svou dceru bez dozoru v bytě a vydali se na dvanáctihodinový quest do internetové kavárny.

Bonus: 62 hodin World of Warcraft

Zatím nejextrémnější čas hraní online hry, který jsem zaznamenal. Dokonce v České republice. Hráč hrál World of Warcraft na oficiálním serveru celých 62 hodin, s hrou dokonale „splynul“. Za tu dobu vytrénoval postavičku z lvl 40 na lvl 80. 

  • Je někdo takový, kdo tento rekord v jakékoliv hře překonal? 
  • Jak dlouho jste nejdéle v kuse hráli nějakou online hru?

 

Read more

Local News