Jet surf aneb Surfování bez vln i plachet

Share

Neskutečný adrenalin, vítr ve vlasech, okukující holky v bikinách zakrývající jen to nejdůležitější… Pro to vše nemusíte jezdit do ráje surfařů. Surfovat můžete i v Čechách – na Jet surfu.

Jízda na surfu je Top 1 letním sportem, který láká atmosférou, adrenalinem i něčím nepoznaným, co člověk pochopí, až když si na surf stoupne a svou první vlnu sjede. Ovšem ne každý si může dovolit absolvovat kurz surfařské školy u moře.

Je tedy nutné zamáčknout slzu a závidět těm lépe narozeným u klipů na YouTube

Ani náhodou, tři chytré hlavy z Brna vymyslely alternativu, která si získala nejen všechny našince, ale postupně celý surfařský svět. Vynález zvaný Jet surf nadchne i vás.

Nový adrenalinový sport dobývá celý svět!

První Jet surf vznikl díky třem brněnským týpkům, kteří díky znalostem elektrotechniky, hydromechaniky a kompozitních materiálů nabídli všem milovníkům vody, vzrušení a zábavy možnost prohánět se na vlnách i tam, kde to dosud nebylo možné – na rybníku, přehradě a kdejaké stojaté louži.

Zbyněk Bureš, Tadej Sterk a Martin Šula vyrobili surfovací prkno poháněné motorem. 

Motorové prkno nepotřebuje žádné vlny ani plachty, po vodní hladině se může prohánět rychlostí až 60 km/hod! Není divu, že popularita tohoto sportu roste stejně tak jako hladina testosteronu u pubertálního výrostka v holčičí šatně.

Aktuálně se vyrábějí tři typy těchto motorových surfů, základní verze “factory“ je určená pro začátečníky, kteří se pod vedením instruktora naučí držet rovnováhu a “řídit“ mezi houfy kachen, dětmi a nafukovacími lehátky. Tento surf váží pouhých 15 kg, není tedy problém donést jej k vodě na rameni.

picjumbo.com_HNCK0625

Více našlápnutým je pak surf „ultrasport“, jenž je oproti základní verzi výrazně štíhlejší. Díky tomu tak přináší více možností k dovádění.

Za úplný top slze označit prkno “pro race“ s rychlostí 57 km/hod a vážící jen 14 kg. Tyto surfy používají profíci na nejrůznější akrobatické kousky.

Chcete si vyzkoušet neskutečnou jízdu, při níž vám pod nohama řve dvouválcový spalovací motor? Kdo by nechtěl!

Read more

Local News