Jaké zimní pneumatiky vybrat pro zimu 2015/2016?

Share

Každý řidič musí ještě před před příchodem zimy pamatovat na to, aby svého čtyřkolového miláčka přezul do zimního obutí. Přitom určitě přijde řeč na to, jaké zimní pneumatiky jsou vlastně ty nejlepší. Značek je spoustu a každý výrobce vyzdvihuje to své.

Jak tedy poznat, že právě ty vámi vybrané pneu jsou tou správnou volbou? 

Jako řidič laik se v nabídce pneumatik příliš nevyznáte a vybíráte spíš podle cenových sympatií? Nemáte-li čas na nějaké podrobné studium a porovnávání daných pneu, rozhodně se vám vyplatí doporučení odborníků!

Testování zimních pneumatik 2015

Výběr pneumatik je věda, na trhu je jich velké množství a liší se vlastnostmi, které napohled nepoznáte. Proto existují nezávislé srovnávací testy, které umožní pneumatiky odlišit od sebe navzájem.

Nenechte si ujít nezávislý test zimních pneumatik 2015Získáte tak praktické tipy, jak najít pneu s maximálním výkonem, cenově výhodné pneu nebo vyvážený kompromis mezi výkonem a cenou.

S kterými značkami neuděláte chybu?

K nalezení pneumatik použijte konfigurátor – nastavte rozměr pneu vašeho auta a pak už získáte aktuální výsledky testování zvoleného typu gum od nejlepších po ty nejhorší. Řazení je dáno výsledky v testech, EU štítky a recenzemi spokojených/nespokojených řidičů.

Věděli jste, že: Kvalitní zimní pneumatiky zkracují brzdnou dráhu vozu

Zimní pneumatiky výrazně zvyšují bezpečnost jízdy, není tedy radno jejich výběr podceňovat nebo snad dokonce úplně vynechat! Letní gumy mají na sněhu o 8 metrů delší brzdnou dráhu (50 km/h) a na ledu až o 11 metrů (30 km/h).

Co je předmětem testování?

Srovnávají se výsledky jízdy na mokré vozovce, ovladatelnost vozu v náročných podmínkách, délka brzdné dráhy, odolnost vůči smyku a aquaplaningu. Důležitý je pak plynulost rozjíždění na snové pokrývce, brzdění, směrové vedení atrakce.

Výběr zimních pneumatik určitě nezlehčujte! Nevíte-li si rady, řiďte se nezávislými testy.

Read more

Local News