Jak vybrat ten nejlepší webhosting

Share

O variantách webhostingu už jsme si toho řekli poměrně dost. Nyní se ale v krátkosti zaměříme na to, u které společnosti si můžete hosting pořídit. Vybírat se dá podle mnoha kritérií. Podle čeho bychom tedy měli vybírat kvalitní hosting? V první řadě je potřeba podívat se na nabídku programů, které hostingová společnost poskytuje. Mělo by jich vždy být více, protože s jednou alternativou riskujete, že kapacita hostingu bude pro web buď zbytečně velká, nebo až příliš malá. Dále musíte brát v potaz, co že vlastně od hostingu očekáváte, zda se smíříte s obyčejným hostingem na sdíleném serveru, potřebujete VPN, nebo budete pronajímat rovnou server dedikovaný.

Pro srovnání jsme použili také stránku nejlepsi-webhostingy.cz, kde můžete porovnat a najít ten nejlepší webhosting.

For best web hosting visit HostingWatcher.com.

1) Wedos

Přejít na hosting

Wedos patří mezi nejznámější hostingové společnosti u nás. Většina Čechů, kteří mají ponětí o tom, co to hosting je, by vám nejspíše jmenovala jako příklad právě Wedos. V rámci obyčejného webhostingu sdílených serverů jde o nejprodávanější hosting u nás. Za příjemných 25 korun měsíčně nabízí sdílené servery fungující výhradně na SSD discích, které jsou rychlejší než klasické disky s „plotnami.“ Kromě toho nabízí ještě služby virtuálních serverů, případně virtuálních serverů též vybavených SSD disky. Samozřejmostí jsou pak disky dedikované. Všechny servery jsou umístěny v datacentru přímo ve vlastnictví Wedosu.

2) Endora

Přejít na hosting

Zajímavou variantou pro ty, kteří chtějí jen základní hosting na serveru sdíleném s dalšími uživateli je Endora.cz. Možnost VPS nebo dedikovaného serveru sice u Endory nenajdete, ale jinak nabízí velmi kvalitní služby. Nabízí tři programy hostingu, z nichž jeden je zcela zdarma (tzv. freehosting, nese s sebou však určitá omezení). K dispozici má celkem 12 serverů s různým využitím.

3) Savana

Přejít na hosting

Pěknou nabídkou se chlubí také poskytovatel webhostingu savana.cz. V přímé konkurenci s Wedosem přišla Savana s hostingovým plánem, který je dostupný za 25 Kč/měsíc a je možnost na něm hostovat plnohodnotné webové stránky (ne aliasy), včetně emailových schránek.

4) Ebola

Přejít na hosting

Další poměrně známý poskytovatel hostingu se na českém trhu pohybuje již delší dobu a proto již je mezi uživateli v určitém povědomí. A má poměrně výhodnou nabídku pro ty, kteří chtějí hostovat více stránek. Můžete si ale také pořídit virtuální privátní server VPS. Opravdová lahůdka je ale nabídka dedikovaných serverů.

5) Active24

Přejít na hosting

Hostingová společnost Active24 se zaměřuje především na takzvaný multihosting. V podání Active24 to vypadá tak, že dostanete k dispozici prostor, na který si můžete umístit 5 – 10 samostatných webů. Pro každý z webů pak z celkového zaplaceného místa vyčleníte jeho vlastní prostor, protože prostor dostanete k dispozici v rámci VPN. Velmi oblíbenou funkcí, kterou Active24 nabízí, je takzvaná instalace jedním kliknutím, díky které můžete na svůj web okamžitě a skutečně jedním kliknutím nainstalovat redakční systém – nemusíte tedy složitě postupovat přes FPS a podobně.

Pamatujte, že hostingy zmíněné v tomto článku nemusí být nejlepší variantou zrovna pro vás. Prozkoumejte všechny dostupné varianty. Každý web je individuálním projektem s individuálními potřebami.

Read more

Local News