Jak vybrat správnou staromládeneckou sedací soupravu?

Share

Určitě to každý staromládanec zná – jdete do baru, sbalíte nějakou slečnu a odvedete si ji domů. První pohled slečny padne na váš vzhled, koukne na hodinky, košili, celkové vystupování atp. Dovede si ji domů a i zde musíte okouzlit, ale nyní svým interiérem…

Sedací souprava dělá byt

Možná nejvíce pozornosti každé návštěvy dopadá na sedací soupravu. Jedná se tedy o jakýsi dominantní prvek každého interiéru, přeci jen zde (a to nejen my muži) trávíme docela dost času. Fotbal, občas si tam schrupneme, dáme si pivo, nohy na stůl, no… Však to známe všichni.

Když tam ale nesedíme, tak by sedací souprava měla být něčím zajímavá, magická, měla by bavit nás i naše hosty. A jak to udělat? Jdeme na to:

  • Barva! Žádný chlap si nekoupí růžovou sedačku s červenými polštářky. Kupte pánskou klasiku – černá, šedivá, hnědá. Možná to zní jako klišé, ale pořád to dobře funguje.
  • Kůžené sedačky jsou pořád dost cool. Existují desítky materiálů, ale reprezentativně a na údržbu nejlépe stále vychází kůže. Dobře to vypadá, občas tam něco rozlijeme, tak se to jen utře, žádné fleky,…
  • Pryč s kožešinovými přehozy a jim podobnými vynálezy. Znáte to – jdete někam na návštěvu a tam přehoz z ovce. Proč? Proč přehoz? Má to nějaký smysl? Nemá! Pryč s tím!
  • Sedačka musí být vidět, nikdo nechce sedět někde, kde to slouží pouze k odkládání oblečení.
  • Máte velký byt? Tak zainvestujte klidně do rohové sedačky, budete tak mít více pohodlí i pro sebe.

Staromládenecká skladnost

Dnešní sedací soupravy jsou docela vymakané, téměř každá druhá nabízí možnost rozložení, což nemusí připadat skvělé jen ženám, ale i nám chlapům. Když se někdo zdrží přes noc, tak jednoduše roztáhnu sedačku a poměrně slušně se vyspí. Roztáhnout to zvládnete za 15 vteřin, takže za mě určitě plus.

Rada na závěr

Docela dost se mi osvědčilo, že sedaček je docela dost a dají se vybrat super kousky i za slušné peníze, já si třeba na design moc nepotrpím, chtěl jsem spíš stabilitu. Nakonec jsem ale vybral sedací soupravu do L, která vypadá moc pěkně, je z kůže a nebyla ani moc drahá. Jestli se vám zdá kožená drahá, tak zkuste eko-kůži, vypadá stejně a vlastnostmi je docela podobná.

Read more

Local News