Jak si správně vybrat náramkové hodinky

Share

Mnoho lidí si už dnes v běžném životě hodinky odvyklo nosit. Čas kontrolují na telefonu a hodinky tak už neplní svou původní funkci. Pro fandy hodinek to však už není jenom o měření času, ale především o designu. Design hodinek totiž o majiteli napovídá nejen styl a postavení ale i celkový charakter. Jak si tedy vybrat ty správné hodinky?

Stanovte si účel pro který hodinky budete potřebovat. Na trhu si můžete vybrat z hodinek klasických, luxusních nebo sportovních. V dnešních poměrech není výjimkou, že má člověk hned několik hodinek, které střídá podle toho, na co jsou určeny. Do společnosti může nosit  elegantní a na sport pak funkční hodinky.

U prodejce si pořádně prostudujte popis hodinek a zjištětě o jaký se jedná strojek. Existuje totiž mechanický, quartzový a hodinky digitální. Mechanické hodinky jsou nejčastěji ruční precizní výroba, hodinky s quartzovým strojkem jsou pak vyráběny po stovkách kusů denně.

Nenechte se zmást pojmy voděodolnost a vodotěsnost. Voděodolností (water resistant) jsou označeny hodinky, které nepropouští vlhkost ani déšť, ale nejsou vhodné přímo do vody. Vodotěsné hodinky pak můžete bez problému používat při pobytu ve vodě, přičemž je potřeba dávat pozor na odolnost hodinek, která je vyjdřena nejčastěji v atmosférách.

Co se týče odolnosti hodinek vůči poškrábání, je dobré se zaměřit na ty nejkvalitnější sklíčka. Ty nejkvalitnější krycí sklíčka jsou vyrobena ze syntetického safírového skla. Často můžete na hodinkách vidět také sklo minerální, plastové nebo safírové.

Důležitým faktorem při výběru je i řemínek. Nejčastěji se vyrábějí řemínky z telecí, hovězí  nebo vepřové kůže. Kvalitní je i nerezová ocel, kde je však cenou vyšší hmotnost. Plastové řemínky jsou vhodné pro sportovní typy hodinek.

Inspirovat se můžete například pánskými hodinkami z eshopu timeup.cz.

Read more

Local News