Jak se pozná dobrý šéf? Kromě jiného i podle kancelářského křesla!

Share

Před nějakou dobou jste povýšili a dostali se tak do vedoucí pozice při vedení celého týmu lidí? Zjistěte, jak poznáte, že jste uznávaným a úspěšným šéfem!

Uspět jako lídr není vůbec snadné! Nejste-li si jistí tím, zda jste dobrý šéf, zastavte se a věnujte 2 minuty čtení následujícím řádkům.

Vlastnosti dobrého šéfa

Zastávat roli vedení ve firmě může být skvělé i hrozné zároveň. Pokud sníte, že budete šéfem pevným, spravedlivým a společnost i vztahy na pracovišti budou díky vám jen vzkvétat, chce to zapracovat na určitých vlastnostech.

Být tak dobrý jako Steve jobs, Tomáš Baťa nebo Henry Ford? Nic není nemožné!

Stát si za svým a být svůj

Nesnažte se kopírování svých předchůdců. Jste nový šéf a očekává se od vás nový přístup. Což znamená nejen osobité chování na pracovišti, ale třeba i charakteristicky vybavená kancelář. Jako nově povýšený se asi na židli minulého bosse nebude cítit zrovna nejlépe!

Stres vám v ničem nepomůže

Říkáte si, že stres k vedoucímu postavení v práci prostě patří? Vůdčí typ člověka dokáže rozpoznat spouštěče stresu a nenechat se tak v krizových momentech vyvést z míry.

Špatného šéfa dokáže vystresovat spousta věcí, člověk, který je na správném místě, se usadí na své ergonomicky tvarované křeslo a řeší komplikace s rozmyslem a jistou předvídavostí. 

Dbát na pozitivní zpětnou vazbu

Vedoucí pracovníci kolem sebe mají plno “leštičů klik“, kteří říkají jen to, co slyšet chcete. Je tedy nutné se občas ze svého komfortního kancelářského křesla zvednout a projít si firmu sám. Zjistit reálný obrázek, popovídat se zaměstnanci, být viděn ve vůdčí pozici.

Šéf se stará o své podřízené

Že se cítíte v roli šéfa skvěle? A cítí se na svých pozicích tak dobře i zbylí členové týmu? Zjistěte to a ukažte jim, že na ně myslíte. Svým zaměstnancům pořiďte třeba nová kancelářská křesla, stejně pohodlná jako je to vaše.

Nemyslet jen na sebe se ve vůdčí roli vyplatí. 

Tip! Kancelářské vybavení za skvělé ceny a ve vysoké kvalitě pořídíte ve specializovaném obchodě kancelar24h.cz

Read more

Local News