Jak se bavit focením?

Share

Baví vás focení? Chcete zachytit momenty svého života zcela jinak? Zjistěte, jak se bavit focením!

Digitální a analogová technika

Označení digitální je v dnešní době jakési magické slovo, které dodává běžnému zařízení kvalitu, technologickou vyspělost a stejné zařízení bez tohoto přízviska posílá do hlubin zapomnění a uživatelského opovržení.

Opravdu je však digitální technika oproti té analogové o tolik lepší? 

Digitální fotoaparát, digitální hodinky, digitální technologie zaplňuje nabídku obchodů. I přes to však přichází řada, která obnovuje zapomenuté a dává nadšeným fotografům možnost objevit “úplně jiné“ fotografování.

Co je teď trendy? Poznejte analogové fotoaparáty

Chcete být pankáči mezi moderními fotografy, kteří se předhánějí v tom, kdo má více megapixelů? Nebaví vás složité nastavování fotoaparátů, kdy musíte řešit kontrast, vyvážení barev, ostrost a další “nesmysly”?

Vyzkoušejte “lomografii”…

lomo-3Vznik tohoto druhu focení byl dost kuriózní a vznikl vlastně nedokonalostí ruských fotoaparátů značky LOMO, které fotí tak hrozně, až se z toho stalo umění a řada lidí začala těmito nedokonalými foťáky fotit úplně vše.

Každý foťák je unikátní a originální, protože se nedařilo vyrábět tyto modely ve stejné kvalitě.

Nyní můžete na trhu sehnat repliky těchto fotoaparátů. Pokud jste fotografický analfabet, tak je lomografie právě pro Vás. Umí dělat fotky i v noci a to bez blesku.

Je to opravdový sovětský zázrak. A perlička na konec – lomografie vlastně vznikla v Praze a má tam také Ambasádu, kde rádi přivítají nové fanoušky…

Fantazii se meze nekladou…

Tip pro svatebčany:

Dalším přístrojem pro fotografické neumětele může být polaroid. V poslední době jsem se s ním setkal na několika svatbách a je to opravdu zábava. Stačí si nakoupit rekvizity jako jsou brejličky, umělé vousy, cigarety, fajfky, paruky, udělat menší stánek a svatebčané se výborně zabaví a vy budete mít krásné a originální fotky z Vaší svatby.

Read more

Local News