Jak přežít Vánoce? Jak zvládnout rybí kosti i jiné vánoční nástrahy?

Share

Vánoční atmosféra/tlak (každý tomu říká jinak) je už hmatatelně cítit na každém rohu. Máte všechny dárky! Tak máte je?! Protože jestli nemáte, budou se dít opravdu strašné věci! Hysterický pláč, výčitky, vztek, válečkem po hlavě, oddělené ložnice… Už jste ve stresu? To jsme všichni!

Tak jo, chce to jasný plán a vědět, jak na to. Jak přežít Vánoce? Jestli to nevíte, pak po přečtení článku už to vědět budete. 

Hlavně se nepodělat!

Kolikrát už jste to zažili, je to každý rok na jedno brdo. Zelený ufoun na vás řve, jestli už máte všechny dárky, partnerka na vás řve ať jí pomůžete s vánočním úklidem, v práci na vás řvou, že to chtějí mít do Vánoc hotoví… Jsme na tom každý stejně.

Připravili jsme vám vánoční speciál, který vám pomůže nenadělat si do kalhot a přežít letošní Vánoce bez újmy. Berte to od nás jako dárek, který vám zachrání krk i mužskou hrdost.

1. Nekupujte manželce a partnerce rozdílné dárky!

2. Nenechte se vystresovat!

Doma budete obviňováni z toho, že nejsou umytá okna, je málo druhů cukroví a dárků pro příbuzné je málo. Nevězte hlavu, hysterická partnerka potřebuje akorát na někoho svalit svoje vlastní chyby. A že je vaše výplata nedostačující k nákupu všech těch nesmyslů pod stromeček? Braňte se větou, že na Vánocích je přece podstatná láska, radost z toho, že jste spolu a zdraví.

Dejte si sklenku dobré whisky a doutníček, ještě před tím, než budete nuceni dát si předsevzetí přestat kouřit a pít. Okolní hysterie vám může být ukradená. Vánoce jsou o odpočinku.

3. Nepřežírejte se.

Žlučníkový záchvat nechcete. Takže se od televize občas odlepte, běžte se projít (ne k lednici) a mezi jídly pijte čistou vodu.

4. Buďte opatrní.

Jste doma, nic se vám nemůže stát. To si říkejte, až vám uvízne rybí kost v krku nebo chytne stromeček.

5. Schovejte lexaurin, oprátku i žiletku

Volno, konečně volníčko! Až zkouknete všechny oblíbené pohádky, sníh nikde a vy nebudete mít nic pro rozptýlení, začnete bilancovat, uvědomovat si a přemýšlet nad sebou, nad svým životem a vztahem. Podvádějící manželka, nepovedené děti, hádky s rodiči, je toho dost.

Skliďte raději všechny sebevražedné pomůcky a dejte si dobré vínko. 

6. Milujte (Vánoce)

Read more

Local News