Jak nakupovat zásnubní prsteny online?

Share

S nástupem jara a léta je zásnubní a svatební sezóna v plném proudu a pokud se i vy letos chystáte pořídit zásnubní prsten pro svou drahou polovičku nebo svatební prstýnky na vaši svatbu, můžete zvolit nákup šperků na internetu. A to především, pokud se chcete vyhnout stresu a časové náročnosti běžného nakupování v obchodech.

Nakupování online má řadu výhod a samozřejmě i některé drobné vady na kráse, s kterými vás seznámíme.

Nakupování šperků na internetu vás mnohdy vyjde levněji, protože provozovatelé internetových obchodů nemají tak vysoké náklady spojené s provozováním kamenného obchodu. Ve světě šperků se tak může jednat až o 20 % nižší ceny! Internetové obchody mají mnohdy také pestřejší sortiment, protože díky nižším nákladům si mohou dovolit i méně tradiční výrobky, takže pokud hledáte nějaké netradiční zásnubní prsteny, máte mnohem větší výběr.

zasnubni-prsten-1Online nakupování je také mnohem rychlejší, protože v jednom čase a na jednom místě z pohodlí vašeho domova můžete porovnat nabídky více obchodů. Spousta obchodů navíc publikuje speciální magazíny nebo píší blog, kde můžete snadno zjistit i takové složité informace, jak a podle čeho vybrat zásnubní prsten s diamantem a na co si při nákupu takového šperku dát pozor.

Pokud byste si přeci jenom rádi prohlédli šperk osobně, spousta internetových obchodů má již dnes pobočky nebo výdejní místa, kde se na můžete i na některé šperky podívat. A nebo můžete zkusit nejprve projít pár kamenných obchodů, porovnat jejich nabídky, zjistit velikost prstýnku, která bude potřeba a nakonec objednat vyhlédnutý stříbrný, platinový nebo zlatý prsten v pohodlí svého domova.

Před nákupem je dobré prostudovat si i služby a garance, které obchod poskytuje svým zákazníkům.

I když jste si vyhlédli skvělý zásnubní nebo snubní prstýnek, může se stát, že se vám šperk nakonec nebude líbit, takže jej budete chtít vrátit. V takovém případě je dobré zvolit obchod, který nabízí svým zákazníkům možnost zboží bezplatně vrátit.

Abyste se přeci jenom vyhnuli potížím a nepříjemnostem s reklamací a vrácením prstýnku, vytipujte si obchod, který má na svých stránkách dostatek fotografií a obrázků šperku, nejlépe focené i na modelkách, takže si můžete snadno udělat představu, jak vypadá prstýnek nebo náhrdelník naživo.

Porovnejte obchody i z hlediska jiných parametrů než jsou produkty. Zajímat by vás kromě zákaznických služeb a možnosti reklamace měly i zasnubni-prsten-2možnosti platby nebo zasílací služby. Pokud například obchod využívá zasílacích služeb společnosti, s kterou máte špatné zkušenosti, není dobré svěřit jí tak hodnotnou a důležitou zásilku, jakou je zásnubní prsten nebo jiný drahý šperk.

Specifický je nákup diamantů a diamantových šperků. U diamantových prstenů a náušnic by vás měl vždy zajímat původ a pravost diamantů. Seriózní a důvěryhodné obchody mají ke všem prodávaným diamantům certifikáty pravosti těchto diamantů, které by po zakoupení šperku měly v originále předat i vám. Mezi instituce, které vydávají certifikáty pravosti diamantů, patří například GIA nebo IGI. Pokud tedy obchod prodává diamanty certifikované těmito institucemi, můžete si být jejich pravostí jisti.

Read more

Local News