Jak na sex v těhotenství?

Share

Partnerčina prsa se nalívají mlékem, což se vám docela líbí, jenom to břicho zavazí čím dál víc. Bojíte se, že svému potomkovi ublížíte, ale přesto máte stále chuť na ni skočit? Udělejte to, nebudete litovat.

Nebojte se

Spousta mužů se bojí těhotné partnerky skoro dotknout, aby jí neublížili. Pokud ale nemá sex od gynekologa zakázaný, tedy nejde o rizikové těhotenství, není se čeho obávat. Dělat můžete téměř cokoliv, pokud se tomu sama nebrání.

Nerezignujte na sex, když jí začíná růst břicho, vyzkoušejte si, co je jí příjemné. Přispěje to i k její duševní pohodě. Pokud se pořád bojíte, abyste jí neublížil, a proto s ní odmítáte spát, může si to vyložit jako ztrátu zájmu a to se podepíše na jejím sebevědomí, možná se také zhorší její „těhotenské nálady“. Jestli vám to pomůže, zeptejte se na sex v těhotenství při kontrole u jejího gynekologa, vysvětlí vám, proč se není čeho bát.

Chce to cvik

Jak její břicho roste, rostou i omezení. Už si na ni nemůžete při sexu lehnout nebo s ní zkoušet nějaké akrobatické pozice, na to bude zase čas po šestinedělí. Zpočátku se můžete cítit trochu neohrabaní, ale nevzdávejte to a nechte ji, ať si sama řekne, co máte/nemáte dělat. Najděte polohu, která je vám oběma příjemná, při které ji nic netlačí a nebolí. Pokud si stěžuje na bolest v prsou, dotýkejte se jich více s citem.

Nejvhodnější polohy

Mezi polohy, které jsou těhotným ženám příjemné, patří poloha na boku, na koníčka, ze zadu a polohy vsedě, kdy žena je opět nahoře a nevyvíjí se tlak na břicho. Příjemných poloh je mnohem více, objevujte je spolu.

Nedoporučuje se anální sex, zvláště pokud ho následně doprovodíte klasickým sexem, hrozí totiž infekce při přenosu bakterií do vagíny. Misionářská poloha také nebývá to pravé ořechové, pokud je partnerce leh na zádech nepříjemný, mívá pocity na omdlení kvůli zhoršenému prokrvení a raději leží na boku. Ze začátku těhotenství tolik nevadí, ale později zjistíte, že lehat si na ni už stejně nemůžete.

Nezapomínejte také, že sex není jen o penisu ve vagíně. Méně náruživým partnerkám bude více vyhovovat orální sex nebo mazlení.

Kdy má největší chutě

U každé ženy je to jiné, některé ztratí o sex úplně zájem, některé jsou ještě větší dračice než normálně. Obecně se dá říct, že v prvních třech měsících těhotenství jsou ženy unavené a trápí je nevolnosti, tudíž i zájem o sex může být snížený. Velké plus je, že břicho je zatím téměř beze změny, nemusíte se proto tolik omezovat.

V druhém trimestru nastává často změna o 180 stupňů. Nevolnosti už téměř odezněly, žena je plná energie, cloumají s ní hormony a vyžaduje sex mnohem častěji než předtím. Břicho však už začíná vykukovat, a vy máte tak první příležitost se s tím sžít a přizpůsobit tomu sex.

Poslední tři měsíce nabývá ženino břicho netušených rozměrů, to s sebou přináší únavu a fyzické potíže (bolesti zad, žeber,…). Zvyšuje se hladina hormonu prolaktinu, který je důležitý pro tvorbu mléka, který také ovšem snižuje chuť na sex. Pokud ale žena chce, nic ji nebrání v sexu dále bez obav pokračovat. Sex může dokonce dopomoci k porodu, pokud se dítěti nechce na svět ani po očekávaném termínu porodu. Sperma totiž obsahuje látky (prostaglandin), které porod v tomto období mohou vyvolat.

Read more

Local News