Jak být svému psovi nejlepším přítelem?

Share

Asi každý už někdy slyšel nebo použil větu o tom, že pes je největší přítel člověka. Jste-li pejskaři nebo pořízení čtyřnohého mazlíčka plánujete, zamyslete se nad tím, zda na oplátku zvládnete být i vy největším přítelem psa?

Máte-li být nejlepším přítelem pejska, je třeba vědět několik zásadních věcí. Jak svého zvířecího přítele vychovávat? Jak si s ním vytvořit pevný vztah? Kdy s ním jít k veterinářovi? Co vše mu ke spokojenému životu zajistit? A v neposlední řadě, čím ho krmit?

Strava, vztah, výchova, veterina, vybavení… Je toho dost, co by každý budoucí nebo současný nejlepší přítel psa měl vědět a znát!

A stejně tak jako pro lidské páníčky, je i pro psa nejzákladnější potřebou krmivo. S plným žaludkem kvalitních granulí se to hned poslouchá povely lépe. Víte, jaké jsou nejlepší a zároveň nejoblíbenější značky granulí?

Všeobecně nejoblíbenější značky granulí

pes-menworld-1Samozřejmě, že každý chovatel má to své oblíbené, suché krmivo pro psy. Preference se liší na základě ceny, množství granulí v balení, složení apod. Rozhodují však také chutě, věk a zdravotní stav samotných mazlíčků. Jiné granule potřebuje štěně a jiné zase pes senior. Přesto lze vybrat několik všeobecně oblíbených značek, které by mohly “vonět“ i tomu vašemu mazlíkovi.

Prvním příkladem mohou být vysoce kvalitní granule Royal Canin, jenž mají rozmanitou nabídku složení i druhů nejen pro psí miláčky, ale i ty kočičí. Za prémiovou lze označit i značku Purina Pro Plan, jenž láká svou nižší cenou, ne však na úkor kvality. Tento výrobce rovněž nabízí stravu pro kočky i psy. Za zmínku stojí rovněž krmivo Bosch vhodné pro pejsky, jenž mají speciální potřeby kvůli zdravotním obtížím či problémy s váhou.

Být nejlepším přítelem psa také znamená umět odolat žebrajícímu pohledu pod stolem. 

Právě obezita je stále častějším nešvarem, páníčci své mazlíčky přecpávají ve víře, jak jim popřávají, opak je však pravdou, který vede k vážnému zhoršení zdravotního stavu. Proto mnozí výrobci psího krmiva na obaly každého balení přidávají tabulku vhodného dávkování vzhledem k věku, zdraví a kondici psa.

Čím krmíte svého čtyřnohého kamaráda vy? Najděte optimální granule na www.pytelgranuli.cz

Read more

Local News