Hummer H2 jako nejnáviděnější auto světa – Zvednete i vy svůj prostředníček?

Share

Přijde vám to jako nesmysl? Hummer H2 jedni milují a více lidem leží v žaludku, nenávist došla dokonce až k založení skupiny, která svou “oblibu“ dává najevo ukazováním prostředníčku na každý hummer, který někdo z členů potká.

Proč patří dříve armádní vozidlo mezi ty nejnáviděnější auta světa? 

Nenáviděná spotřeba

Hummer má benzín rád a je úplně jedno, jestli jedete rychle nebo řešíte klidnou jízdu. H2 svůj apetit dává patřičně najevo, spolyká 30 litrů na 100 km. Když k tomu pak připočtete náklad, spotřeba se ještě zdvojnásobí.

K čemu by se dala nádrž H2 přirovnat? K vaně, kterou se snažíte napustit, ale nemáte zavřený odtok. 

Nenáviděný interiér

Na fotkách srdce každého řidiče zaplesá, v reálu je to však jedno velké utrpení. Řidič si “užívá“ hodně stísněného prostoru, klaustrofobický pocit pak ještě podpoří masivní panel uprostřed. Celé cestování pak ještě “zpříjemňuje“ tvrdá výplň, do které chtě nechtě koleny narážíte.

Nenáviděná hmotnost

Že nejde o žádného drobečka ví snad každý, tenhle řízek váží 3,5 tuny. Není divu, že vytáhnout to z nuly na 100 km/h trvá 10 sekund. Nepomůže ani výkon o 400 koních.

Velká hmotnost je znát na jízdních vlastnostech i akceleraci, o spotřebě nemluvě.  

hummer-1

Chodci, utíkejte!

Hummer má nálepku tracku, tudíž nemusí podstupovat nárazové testy ani jiné bezpečnostní kontroly. Pokud by musel, je jasné, že v kategorii ochrany chodců by totálně vyhořel.

Masivní předek rozdrtí a přejede všechno. Šance přežití nulová. 

Naprosto k ničemu

Možná jsme až příliš zaujatí, ale uznejte, že Hummer H2 je fakt k ničemu. Nevyhovující převodovka, krátký rozvor a špatné zadní tlumiče moc prostoru ke chvále nedávají. A to nemluvíme o tom, že vzhledem ke své hmotnosti, utáhne jen necelé 3 tuny.

Mnohem víc utáhnou třeba americké pick-upy. 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Zaslouží si zvednutý prostředníček?

Hummer H2 se díky svým negativním vlastnostem (příliš vysoká spotřeba, neohrabanost, váha, nepraktičnost a škodlivost životnímu prostředí) stal terčem nenávisti celosvětové skupiny, která dává Hummerům jasné NE! zvednutým prostředníčkem.

Přidáte se, nebo budete bojovat za “humerové zmrtvýchvstávní“?

 

Read more

Local News