Gagarin možná nebyl první člověk ve vesmíru!

Share

Velké dobrodružné výpravy do kosmických prostor se nikdy neobejdou bez nejrůznějších komplikací. Astronauti vždy nasazují v zájmu celého lidstva své životy a pokouší se prolomit naše chápání okolního světa za hranice planety Země.

Všechny karamboly a smrtelné incidenty jsou řádně prošetřovány, ale existují i takové případy, které vyvolávají otázky. Dokonce nám vládní vesmírné asociace i některé záhadná úmrtí tají a vydávají zcela odlišné oficiální zprávy, alespoň takto o tom hovoří konspirační teoretici.

Proč by nám kosmické agentury tajily skutečnosti z jejich letů? Bojí se snad o naší bezpečnost? Jsou tajemství natolik impozantní či neskutečná, že je lepší o nich nic nevědět?

Psal se 4. únor roku 1961, kdy radiostanice zachytila tep tří srdcí. (Gagarin letěl do vesmíru až 12.dubna 1961) Jde o moment, kdy se v kosmu mají pohybovat tři ruští kosmonauti. Tato mise se vymkla sovětům z ruky a Bělokov, Kačur a Gračov se bezvládně potácejí kosmem, tedy takto o tom mluví některé zvěsti, jež shromáždil spisovatel českého původu Ing. Karel.

Vostok 1 v kosmodromu Bajkonur

Téhož roku zachytili amatérští radioamatéři velice slabé volání o pomoc. Údajně mělo jít o dva sovětské kosmonauty, kteří se dostali se svou lodí na špatnou dráhu vlivem sluneční erupce, a následně se nenávratně ztratila v kosmu. Velký počet novinářů, vědců a dalších neméně důležitých osob jsou přesvědčeni, že v počátcích sovětského kosmického programu přišlo o život mnoho žen a mužů, kterým byl udělán sehraný pohřeb s podstrčenou historkou o jejich úmrtí při tréninkových akcích.

Pokud se zaměříme na sovětskou kosmickou historii, tak jen těžko nalezneme většího hrdinu, než Jurije Alexejeviče Gagarina. Jde o prvního člověka, který se podíval do vesmíru. Ovšem v lesku slávy je ukryt i stín spekulací, jež si dovoluje naznačovat, že možná byl až druhým, třetím, nebo dokonce čtvrtým pilotem, jemuž se to podařilo. O nezdaru se mluví velice špatně a sovětský vesmírný program by jakoukoliv tragédii raději uschoval pod pokličkou.

Ledovski, Šiborin, Mitkov a Vladimir Ilušin se do kosmu měli údajně podívat před údajným průkopníkem Gagarinem. Nejznámější konspirační teorie zahrnuje jako prvního kosmonauta Vladimíra Sergejeviče Iljušina, syna konstruktéra letadel. Ten se měl podívat do kosmu již v roce 1960. Tehdy jeho stroj vystoupal do kosmu a Iljušin zažil stav beztíže. Kvůli technickým problémům však 2. června 1960 havaroval a následně se ze svých zranění léčil v Číně.

Sověti až do dnešních dnů trvají na svém a prvenství přisuzují Gagarinovi i přes různé spekulace. Ten se do vesmíru podíval paradoxně pouze jednou a následně byl využíván pouze jako instruktor. Na cvičných letech se objevuje sporadicky. 27. března roku 1968 při jednom takovém letu společně se svým instruktorem Vladimirem Serjoginem zahynul. Šlo o tragédii číslo jedna, která nebyla doposud zcela objasněna a mnozí se domnívají, že se Gagarin stal obětí spiknutí. Možná, že byl pro někoho nepohodlným a tohle byla ta nejlepší cesta, jak se ho zbavit.

Read more

Local News