Fruktariáni jedí celý život jenom ovoce

Share

Dovedete si představit, že byste se živil pouze ovocem a ořechy? Je to pro vás nepředstavitelné? Tato nová dieta se začíná velmi rozmáhat, je však velmi nebezpečná. Vítejte mezi fruktariány.

Stoupenci této diety tvrdí, že fruktariáni byli už i Adam a Eva. Ráj se totiž spojuje se sadem plných stromů a plodů. Pomocí citátů z bible se snaží tuto myšlenku šířit dále. „Hle, dal jsem vám na celé zemi každou bylinu nesoucí semena i každý strom, na němž rostou plody se semeny, to budete mít za pokrm.“

Fruktariáni se živí výhradně ovocem – banány, grapefruity, jablka, pomeranče, kiwi, papája, avokádo, datle,… Do své stravy řadí i ořechy. Experti na výživu však varují, že syrové ovoce nemůže tělu dodat bílkoviny, minerály a tuky, obsahuje však cukry, které se rychle spalují a vy se necítíte nikdy sytý. Tato dieta vám velmi změní organismus. Někteří fruktariáni tvrdí, že lépe vnímají zvuk, barvy, pachy, mají nekonečnou energii a zlepšila se jim paměť. Na druhou stranu se cítíte slabý, ubývá vám na váze a máte tendence se přejídat.

Australanka Anna Cage, která měla rakovinu tlustého střeva a neměla víc jak rok života, se dala na fruktariánskou stravu. A je přesvědčená, že touto dietou jí tumor zmizel. Doktoři nesouhlasí s tímto vysvětlením, nedokáží ho však ani vyvrátit. Je tedy možné, že ovoce Annu opravdu vyléčilo.

I restaurace se začínají vybavovat na novou společnost. Jejich jídelníček tvoří pouze ovoce – najdete zde například papájový hamburger nebo pizzu s tropickými plody. Americké aerolinky zařadily do svých menu zkratku FRML – Fruit Meal. Můžete si být jist, že vám přinesou pouze ovoce.

Experti na výživu se shodují, že jeden nebo dva dny na ovocné stravě vám neuškodí. Těžko vás však tyto plody zasytí. V České republice není tato dieta moc známá, je to jen otázka času. Tento trend se rozmáhá i mezi celebritami, patří mezi ně Woody Harrelson, Demi Moore nebo Bryan Adams.

Read more

Local News