Fenomén Movember: Pánové, ukažte kníra

Share

Možná se vám v těchto dnech přihodí, že budete na ulici potkávat výrazně více mužů s knírem. Nebojte se, nepřišla k nám móda ala 80. léta ve Východním Německu, pouze nastal měsíc knírů  Movember.

Pojďme si přiblížit o co v této chlupaté události vlastně běží.

Celá akce v sobě skrývá myšlenku o zvyšování povědomí o mužském zdraví a výběru finančních prostředků pro organizaci Movember, která se prosazuje právě o propagaci důležitosti prevence před onemocněními ryze mužského charakteru, především pak rakoviny prostaty.

Název Movember je složeninou dvou anglických slov, a to moustache, tedy knír a november tedy listopad, na který tato událost připadá.

Jak se mohou muži zapojit?

Je to v celku jednoduché. 1. listopadu se muž dohladka oholí a poté začne pěstovat svůj knír.

Na internetových stránkách Movember.com se zaregistruje, a to buď jako samostatný jedinec, nebo se svými přáteli, kolegy z práce, spolužáky z university a dalšími založíte tým. Po registraci se z muže stává oficiálně Mo Bro a je už jen na něm, jak moc aktivně se zapojí do získávání finanční částky pro Movember.

Může působit pouze jako chodící billboard, který na tuto problematiku poukazuje, na druhou stranu však může velmi aktivně působit ve svém Mo Space, kde nejrůznějšími způsoby láká dárce, aby finančně podporovaly právě jeho knír.

Mohou se zapojit i ženy?

Samozřejmě! Ženy v projektu figurují jako Mo Sistas a jejich zapojení je v podstatě stejné jako u pánů, s tím rozdílem že chybí knír. Každá Mo Sestra by měla podporovat Mo Bratry a tím ještě více navýšit jejich šance na získání co nejvyšší finanční částky.

Ačkoliv se na první pohled může tato akce zdát bláznivá, po světe slaví neuvěřitelné úspěchy a ani naše republika nezaostává. Jedním z nejznámějších propagátoru u nás je fotbalový klub AC Sparta Praha, dále pak nejrůznější herci, moderátoři a spoustu dalších známých osobností.

Zkuste se příští rok i Vy zapojit do pěstění kníru a udělejte tak něco pro zdraví všech mužů světa.

Read more

Local News