Etiketa v posilovně aneb co nedělat při cvičení

Share

Chcete vědět, jaká etiketa platí v centru mužského srdce, tedy v posilovně? Zásady to sice nejsou nikde psané, ale dodržovat se zkrátka musí, jinak byste mohli snadno přijít k potížím.

1. Neokounějte!

Prvním nepsaným pravidlem je zákaz koukání! Nikomu nebude příjemné, když na něj budete zírat s otevřenou pusou, když se zrovna pustí do 140 kilového bench-pressu. Zkrátka si hleďte svého, a pokud se budete chtít podívat na vazbu někoho jiného, dělejte to zřídka a nenápadně. Přece nechcete danou osobu naštvat.

2. Nebav se a cvič!

„Zmlkni a cvič“. Každý letitý návštěvník posilovny vám řekne, že není nic otravnějšího, než poslouchat hovory ostatních lidí. Zkrátka nic tolik nenaruší kvalitu tréninku, jako když si mezi sériemi povídáte. Rada: prostě a jednoduše mluvte jen tehdy, pokud se to týká přímo jen nezbytných věcí okolo tréninku.

3. Mobil

Netahejte sebou do fitness centra mobil! Nechte si ho v šatně či si jednoduše vypněte zvuky, neustále volání či zvuk SMS dokážou každého druhého „bouchače“ jedoucím na kreatinu pořádně naštvat.

4. Jídlo jen s mírou

Mezi další nepsanou zásadu patří jídlo v posilovně. Pokud si vezmete malou fitness tyčinku zřejmě na Vás bude obsluha u pultu blbě koukat, ale nic hrozného se nestane, ale pokud se rozhodnete vzít si sebou do krabičky svíčkovou a tu si pak s chutí dáte přímo v posilovně, může to vyvolat velké nevole.

5. Pořádná koupel

Ačkoliv jste možná stydlivý a nechce se Vám po cvičení do společných sprch (máte strach, že by Vám třeba upadlo nějaké to mýdlo) i přesto by koupání po cvičení mělo být jasným úkonem. Nejen totiž, že budete smrdět, ostatní si z Vás budou nejspíše i utahovat.

6. Žádná kamera

Někteří „frajírci“ si myslí, že když si vezmou do posilovny svůj těžce nabušený Smartphone, který nejspíše dostaly od maminky k vánocům a budou s ním točit své kreatinem nabouchané svaly při bech-pressu a poté dají video na svůj profil na facebooku budou to největší „Kings of Fitness“. Omyl, skuteční kulturisté kameru ve fitness centru přímo nesnáší.

7. Oblečení, obuv

Chodit cvičit v sáčku, košili, či v sandálcích s ponožkami není ta nejlepší věc. Pokud se chystáte navštívit fitness, správné ošacení je základ úspěchu. Nejlepší kombinace jsou botasky/sálovky – kraťasy a tílko z bavlny.

Další věci, které se můžou týkat etikety v posilovně najdete v tomto článku.

Read more

Local News