Elegantní limuzína Volkswagen Arteon je v prodeji

Share

Volkswagen vložil veškeré úsilí do návrhu elegantní limuzíny. Záležet si nechal především na designu a technologické vybavenosti. Velice zajímavý je například systém Emergency Assist 2.0, který vám dokáže zachránit život v okamžiku, kdy z jakéhokoliv důvodu přestanete řídit automobil. Jakmile systém detekuje, že se nevěnujete řízení, upozorní vás zvukem. Pokud však na něj nereagujete, automobil začne pomalu brzdit, vyhodí výstražné blinkry a zajede ke krajnici. Volkswagen Arteon je chytré vozidlo, které pod kapotou skrývá úctyhodný výkon.

V základní konfiguraci výtvor německé automobilky disponuje zážehovým čtyřválcovým motorem 1.5 TSI Evo. V tomto případě je pod kapotou pouze 150 koní. Pokud byste chtěli o 40 koní více, potom byste museli sáhnout po benzinovém dvoulitrovém motoru. Jestliže ale prahnete po našlapaném vozidle, které vás při sešlápnutí plynu zařeže do sedačky, zvolte model s benzinovým motorem 2.0 TSI s 280 koňmi.

Arteon na dlouhé cesty

Nicméně ne všem benzinové provedení vyhovuje. Dlouhé cesty zvládnete lépe s dieselovými variantami. V nabídce jsou opět tři alternativy, přičemž u všech je objem dva litry. Pro nenáročné řidiče je připraven výkon 150 koní. Zlatou střední cestou je 190 koní s pohonem všech kol. A úplnou špičkou je dvoulitrové biturbo s 240 koňmi, pohonem všech kol a automatickou převodovkou.

Koupíte-li si úplně nový kousek, nezapomeňte na pravidelné servisování. Servis Volkswagen prodlouží životnost vašeho čtyřkolého miláčka.

Arteon je dražší než Passat

Většinou se před zákazníky staví otázka, zda Volkswagen Passat či Arteon. Rozhodujícím faktorem je v mnoha případech cena. Ale na druhou stranu, pokud chcete něco originálního a unikátního, cenu byste měli zohlednit až jako druhou. Arteon vyjde nejlevněji na něco málo přes milion korun. Cena se potom zvyšuje podle toho, jak chcete, aby bylo vozidlo vybaveno.

Read more

Local News