Donald Trump – Budoucí americký prezident?

Share

Před 69 lety se v New Yorku narodil obchodní magnát s nemovitostmi, Donald John Trump. Myslíte si, že jeho život (díky médiím) znáte natolik, že už vás nic nepřekvapí? Přinášíme vám zajímavé fakty, které vás vyvedou z omylu!

Světově známé jméno je spojováno s řadou aktivit (psaní knih, vlastní televizní show, majitel hotelů a kasín po celé Zemi) a hlavně  s Češkou Ivanou Zedníčkovou. kromě jiného má Donald hvězdu na chodníku slávy, za své účinkování ve filmech.

Top 5 zajímavostí o Donaldu Trumpovi

Narodil se do zlaté kolébky – Donald nebyl jedním z těch, kteří se zvládli z úplné nuly vypracovat mezi nejbohatší smetánku. Už jeho otec obchodoval s nemovitostmi a po jeho smrti roku 1999 zdědil Donald jmění v hodnotě 400 miliónů dolarů.

Byl na pokraji bankrotu – Asi netušíte, že Donald se roku 1990 ocitl na pokraji bankrotu, který byl zaviněn recesí stavebního průmyslu. Donald tvrdí, že příliš zpychnul a svůj byznys začal zanedbávat. Hrozící bankrot jej donutil k prodeji letecké společnosti Trump Shuttle, pozemků na Manhattanu. Dokázal si však udržet Trump Towers v New Yorku, stejně tak tři kasina v Atlantic City.

Dluhy ho provázely po celá 90. léta, finanční injekcí se pro něj stalo dědictví po zemřelém otci (1999).

Ani kapku alkoholu – Donald Trump je absolutní abstinent. Stal se jím kvůli svému bratrovi alkoholikovi, který kvůli své závislosti zemřel.

Donald se všemu alkoholu straní.

Trump a jeho ženy – V roce 1992 se rozvedl s Ivanou a o rok později se oženil s Marlou Maplesovou, svazek však vydržel jen šest let. Aktuálně žije ve svém trojpodlažním bytě o rozloze tři tisíce metrů čtverečních a ceně 50 milionů dolarů se svojí třetí ženou, Melanií Knaussovou ze Slovinska.

Jejich svatba byla vskutku pompézní, což je snad u miliardářů povinností (10 tisíc květin, dort o váze 90 kg, 45 kuchařů, šaty od Christiana Diora zdobené drahokamy).

Donald Trump má celkem pět potomků.

Chce být prezidentem USA – Donald Trump ohlásil svou kandidaturu na amerického prezidenta v příštích volbách (2016).

 „Budu nejúžasnějším prezidentem zaměstnanosti, kterého kdy bůh stvořil,“ prohlásil.

Read more

Local News