Dokonalé zuby Vám udělá robot

Share

Moderní stomatologie patří mezi nejrychleji se rozvíjející obory medicíny. Pokud jde o estetické úpravy chrupu, velký posun nastal především poté, co zubaři začali používat stomatologického robota CEREC.

Ten mají i na Brandeis Clinic.

Díky CERECu zde dokáže zubní lékař svým pacientům na počkání zhotovit zubní korunky, fazety či jiné náhrady zubů.

Na Brandeis Clinic k tomu využívají celokeramické materiály (ty používá i NASA), které jsou velice odolné, pevné, chrání zuby proti kazu a navíc výborně vypadají. Mnoho lidí s krásným úsměvem má udělané zuby právě touto metodou, i když to na první pohled není znát.

V případě, že Vám chybí zub například kvůli sportovnímu úrazu je jednou z nejefektivnějších způsobů náhrady zubní implantát. Náhrada, která plně nahradí funkci vlastního zubu. Jde o titanový šroubek, který má uvnitř dutinku a je zaveden do čelisti. Titan v ústech nezanechává kovovou příchuť a je lidským organismem velice dobře snášen. S trochou nadsázky by se dalo říci, že se zubními implantáty budete mít vesmírný úsměv.

Po přijmutí implantátu do čelisti a zahojení rány (přibližně 6-8 týdnů) se do dutinky implantátu zašroubuje tzv. pilíř. Ten vyčnívá z dásně a následně se na něj našroubuje korunka. A zde opět přichází řada na CEREC robota, který v rukách zkušeného stomatologa z Brandeis Clinic umí zázraky. Je to dáno precizností práce zdejších zubařů, kteří umí pomocí softwaru CEREC namodelovat zcela optimální tvary zubů. Je ovšem zapotřebí mít na paměti, že když lékař neumí s přístrojem perfektně pracovat, tak robot za něj dokonalou práci neodvede.

Brandeis Clinic však ručí za dokonalý výsledek.

Bude zajímat hlavně muže: přístroj se skládá ze skeneru vybaveného 3D kamerou, obsahuje software, který navrhne 3D model zubní náhrady na základě pořízeného snímku, a konečně z obráběcího zařízení, jež vyfrézuje z keramiky požadovanou zubní náhradu během několika minut.

TIP:  Dokonalý úsměv za pár týdnů? Vyzkoušejte léčbu neviditelnými rovnátky.

Rozdíl od klasického zhotovení náhrad je tedy ohromný. Klienti na Brandeis Clinic tak budou mít zubní korunku implantátu během jediné návštěvy. Samozřejmostí je i dobarvení nových zubů tak, aby zapadly mezi ostatní a tvořily tak jeden celek.

I když se zavádění šroubů do čelisti může zdát bolestivé, lékaři na Brandeis Clinic provádějí ošetření v místním znecitlivění či analgosedaci. Zákrok je v obou případech zcela bezbolestný.

Investice do zubního implantátu není malá, na Brandeis Clinic se pohybuje kolem 35 000 Kč, ale je zato dlouhodobá.

Při správné péči Vám vydrží stejně dlouho jako vlastní zub. Pokud již tak neděláte, měli byste začít pravidelně navštěvovat péči zubní hygienistky, kterou najdete i na klinice. Ta Vám individuálně poradí, jak se nejlépe starat o implantát, ale i ostatní zuby. Chtějte komfort a péči moderní stomatologie. Úsměv máte jen jeden.

Bližší informace o implantátech i metodách ošetření najdete na www.brandeisclinic.cz, zde se můžete i objednat na stomatologickou konzultaci.

Read more

Local News