Deptá vás práce? Změňte přístup a všímejte si pozitiv – třeba sexy sekretářky!

Share

Zase pondělí a vy sedíte u pc a nechce se vám dělat vůbec nic? Prsty na klávesnici vyťukávají oblíbené stránky magazínů, oči vám sem tam sklouznou k té hromadě úkolů, ale hlava ne a ne se nastartovat. Deptá vás vaše práce?

Co dělat, když namísto nadšení a uspokojení z udělaného, máte temno před sebou, temno za sebou, temno kolem sebe. Prostě Hirošima – hadr.

Vše je to o vašem přístupu k dané situaci

To podstatné je to, že různé situace nemají samy o sobě žádný emoční náboj – nejsou samy od sebe negativní nebo pozitivní. Každý člověk sám si zhodnotí situaci, v níž se on sám nachází. Nutno říct, že toto hodnocení je pak velmi individuální. Protože, zatímco vy máte pocit, že vás práce deptá, je nesnesitelná a naprosto tragická, jiný ve vašem postu může vidět zajímavou možnost, výzvu nebo zábavný úkon.

Záleží na vás, jak se k tomu postavíte

Na svou práci se můžete dívat jako na obtížnou, nudnou, příliš náročnou, popřípadě málo placenou. Ale zkuste ze svého přesvědčení “musím tam chodit, i když tím trpím“ změnit na “má práce je sice náročná, ale každý den mi přináší něco nového, co mě posouvá dál“. I když se vám to bude zdát nemožné, náročné, ta změna možná je, a když se vám povede, stane se z každodenního pracovního dne (jakkoliv náročného) něco, co má smysl a alespoň minimálně vás to naplňuje.

Najděte pozitiva

Pokud do toho chcete jít, ujasněte si, co vám na práci vadí, nezapomeňte na žádný detail. Přemýšlejte o situacích, lidech, vašich prac. úkonech. Vážně vám vadí všechno, vždy a pořád? 

Pokud nejde to, co vás štve, nijak změnit, přesuňte pozornost k tomu, co má vaše neutrální nebo pozitivní hodnocení. Tam svou pozornost zaměřte, uvidíte, že hned se budete do práce těšit více.

Jde o to, abyste změnili nebo eliminovali to, co se vám v práci nelíbí a v co možná největší míře se soustředili na činnosti, které vnímáte pozitivně.

Může to být cokoliv, třeba i hezká kolegyně!

Read more

Local News