Dělají se vám na vlasech “kouty“? Dáme vám osvědčené rady, jak na plešatost

Share

Plešatost postihuje stále mladší muže! Začínáte i vy pociťovat úbytek vlasů? Pokud se s “kouty“ nechcete smířit, je tu několik možností léčby.

Co dělat pro zpomalení nebo úplné zastavení plešatění

Jedna věc je, když vlasy vypadávají během česání nebo stylingové úpravě účesu. Za zcela běžné se považuje vypadnutí asi 100 vlasů denně, při mytí to může být ztráta až okolo 300 vlasů. Myslíte, že vaše kštice řídne více, než je normální? Pak je načase poohlédnout se po přípravcích proti plešatění a ztrátě vlasů.

Nejčastější příčiny řídnutí vlasů

– nekvalitní péče a nešetrné zacházení s vlasy

– genetické předpoklady (poděkujte dědovi)

– nemoc/stres/hormonální výkyvy

– roční období (na jaře a podzim ztrácí muži více vlasů)

Jak plešatění zpomalit nebo úplně zastavit?

1. Jak žijete a co “dlabete“

Prvním krokem je úprava životního stylu potažmo jídelníčku. Začněte jíst vitamín B7 ve vejcích, mléčných produktech, kuřecím mase a vitamín A v zelenině. Důležité jsou i bílkoviny, třeba ty z fazolí.

plesateni2. Minoxidil pomůže v začátku plešatění

Jde o léčbu počátečního stadia plešatění. Přípravek se dává přímo na pokožku hlavy a tam pak stimuluje vlasové váčky k růstu nových vlasů.

Nevýhodou je, že po vysazení se stav vrací do původního stavu. Účinnost je okolo 30%. 

3. Polykat Finasterid

Jde o lék, který je dostupný pod více názvy (Gefin, Androfin, Proscar…). Jde o účinnější formu léčby, přesto se po vysazení původní stav do 6 měsíců vrátí.

4. Sněžení tekutým dusíkem 

Způsob léčby, který předepisuje dermatolog. Budete docházet do ordinace, kde vám nastříkají tekutý dusík na problematické partie vlasové pokožky. Dusík pokožku ochladí, cévky se roztáhnou a tím tak dojde k prokrvení, které podporuje růst vlasů.

Účinnost 3 měsíce.

5. Transplantování vlasových cibulek

Poslední a krajní řešení, když selže vše ostatní. Malé trsy vlasů se přesouvají na části vlasové pokožky, kde vlasy nerostou. Za dlouhodobý efekt připlatíte klidně i 100 tisíc korun.

Věděli jste, že: Ženy milují plešaté muže!

Read more

Local News