Co nahradí LED televize?

Share

Doba jde dopředu a novější technologie nahrazují ty starší. I tak je tomu v případě televizí, kdy nám staré CRTčka nahradily ploché televizory a nyní přichází éra LED televizorů. Pojďme se podívat na to, v čem je tato technologie pokroková.

LED televizory se rozumí LCD televizory s podsvícením LED. Nejedná se tedy o skutečné LED obrazy, ale pouze o podsvícení LED diodami, protože LED obraz je možné použít pouze pro mnohem větší obrazovky jako například na sportovištích či reklamních plochách.

LED televizor má oproti jiným televizorům spoustu výhod, třeba dlouhou životnost či malou spotřebu elektřiny. Také obraz je díky LED podsvícení jasnější a živější. Důležitými body, kterých se při nákupu LED televize řídit, jsou: úhlopříčka udávána v palcích nebo centimetrech, rozlišení, které se dále dělí na ultra HD, full HD a HD ready. Ultra HD mají rozlišení 3840×2160 pixelů, full HD televize jsou vhodné pro sledování blu-ray disků a full HD televizního vysílání, HD ready jsou televizory s malým rozlišením a to 1366×768 pixelů a pokud neplánujete na této televizi sledování filmů z Blu-ray disků, nebude Vám toto rozlišení do budoucna stačit.

Dalším důležitým faktorem při koupi je spotřeba. Spotřeba u LED televizorů je výrazně nižší právě díky LED podsvícení, dále rozhoduje jas a kontrast, přičemž platí, že čím vyšší stupeň, tím lepší obraz. Co se týče designu jsou LED televize stylově tenké a zaujmou na první pohled. Také cena je poměrně vysoká, záleží ovšem na velikosti televize.

Nejznámějšími výrobci těchto televizí jsou společnosti Samsung, Panasonic, Philips, LG či Toshiba. Abyste se vyhnuli případnému zklamání, bylo by dobré, pokud byste si před koupí televize prohlédli pár recenzí a srovnání produktů. Za mě ovšem pro LED televizory co se týče nejlepšího výrobce je značka Samsung.

Jak jsem psal na začátku, technologie jde dopředu. Co nám nahradí LED televizory?

Read more

Local News