Chraňte své zdraví – varování před nelegálními přípravky typu Kamagra

Share

Máte problém s nedostatečně pevnou erekcí? Nestyďte se erektilní dysfunkci řešit se specialistou, který zjistí příčinu a předepíše vám bezpečný lék. I když jste se zatím neodhodlali navštívit lékaře, přípravky na erekci vždy zásadně nakupujte pouze v ověřených lékárnách a před nákupem neznámé pilulky se informujte u Státního ústavu pro kontrolu léčiv, který často upozorňuje na neschválené a mnohdy i nebezpečné léky nabízené nelegálně přes internet. Nenechte se nachytat podvodnými recenzemi na nelegální přípravky slibující modré z nebe a nižší cenu než léky na předpis. Na jaké „léky“ si dát pozor a kde nakupovat?

Není lékárna jako lékárna

Označení „lékárna“ ne vždy znamená, že se jedná o obchod s přípravky, které prošly státní kontrolou. Vždyť i obchody s konopnými výrobky se staly samozvanými „lékárnami“, v nichž však nesedí za pultem lékárnice, ale prodavačka. „Lékárny“ nabízející léčivé přípravky pouze bez předpisu jsou rovněž z principu podezřelé, zvlášť pokud neexistuje žádná kamenná prodejna a obchod neuvádí kontakt na odpovědnou osobu z ČR. V takovém typu „lékárny“ se prodávají i zmíněné léky na erekci s názvem Kamagra, Sildenafil citrate, Tadalis SX a Tadalafil, na které v obyčejné lékárně nenarazíte, protože jejich prodej je v ČR zakázaný. Pročtěte si například varování před užíváním Kamagry na SUKL.cz. Státní ústav pro kontrolu léčiv zveřejňuje i mnoho dalších cenných informací o lécích, jimž je lepší se vyhnout.

 Složení a nežádoucí vedlejší účinky

Konkrétně Kamagra má mnoho podob. Najdete ji jako klasickou pilulku, ale i jako šumák anebo žvýkačky. U Kamagry v podobě ovocného želé bylo zjištěno, že obsahuje jiné než deklarované množství účinné látky a potenciálně způsobuje vážná zdravotní rizika. Viz Kamagra Oral Jelly na NebezpecneLeky.cz. Skutečné složení nelegálních přípravků na erekci je tedy vždy nejisté, nedá se na něj spolehnout. Výrobce pouze většinou uvádí, že obsahují stejnou účinnou látku jako Viagra (sildenafil) podporující erekci. Za kvalitu ale nikdo neručí, takže ani nevíte, zda vám dodavatel doručí poštou opravdu účinný, nebo dávno prošlý lék. Mezi známé vedlejší účinky nelegálních léků patří: ucpaný nos, bolest hlavy, zarudnutí v obličeji, problémy se zrakem, oteklé oči, poruchy trávení či závratě. Při jejich užívání navíc hrozí nebezpečí infarktu, anginy pektoris, srdeční arytmie, zhoršení nebo úplná ztráta sluchu.

Jiné volně prodejné léky na erekci

Jestli se stále příliš stydíte na to, abyste šli s problémem za lékařem, na trhu je hned několik ověřených alternativ na podporu erekce. Jedná se například o Zerex, Vimax a Erexan. Zapátráte-li na stránkách ověřených lékáren, které běžně navštěvujete, najdete i mnohé další spolu s recenzemi, poctivě uvedeným složením, podrobným postupem užívání a dobou expirace. Jejich vedlejší účinky bývají minimální, v zásadě nejsou nebezpečné. Pokud však váš problém po další řadu měsíců přetrvává, nezbude vám nic jiného než zajít za doktorem, který vás důkladně vyšetří a zachová diskrétnost. Nejlepší je jít rovnou za sexuologem, pro něhož je erektilní dysfunkce denním chlebem. Zdravotní sestřička je u sexuologa většinou přítomna jen na přání pacienta pro jeho dobrý pocit. Některé léky na předpis nemusí být ani příliš drahé a když se odstraní příčina, není zapotřebí je brát dlouhodobě.

Proč navštívit specialistu?

Myslete také na to, že samoléčbou dočasně vyřešíte pouze symptomy. Pokud má váš problém hlubší kořeny a nesouvisí jen se zvýšeným stresem a nedostatkem sebejistoty, je lepší být pod dohledem lékaře, který bude řešit nejen symptom (erektilní dysfunkci), ale i příčinu. Tak například včasně zachytíte rozvinutou aterosklerózu vedoucí k infarktu nebo mrtvici. Užíváním nelegálních přípravků v tomto případě jde o život, protože jste se kvůli obyčejnému studu nedozvěděli, že se máte léčit ze závažnějších potíží než je pouhá porucha erekce, a vzhledem k vaší kontraindikaci jste se přímo ohrozili na životě. Další problémy, které zvyšují riziko erektilní dysfunkce, jsou hypertenze, nadváha a kouření. Není lepší změnit nejprve celkový životní styl než sahat po pilulkách s pochybnou pověstí? Sex počká, ale zdraví máte jen jedno! Další informace o Kamagra naleznete zde.

Read more

Local News