Chlapské zbraně na citlivou pokožku – Bojujte proti nepříznivému podzimu!

Share

Podzim, to je střídání teplot, déšť, vítr, chladno. V depresi z počasí můžete být nejen vy, ale i vaše pokožka. Aby mohla účinně bojovat proti zvýšené zátěži nepříznivého klima, je nutné dopřát jí jemnou i ochrannou péči, jenž odpovídá jejím určitým nárokům.

Na podzim vás čeká tak trochu jiný boj – boj o zdravou pokožku obličeje i těla. 

Máte ve zvyky spolehnout se na kosmetickou tašku své partnerky, nebo jste single a o svou pleť se vůbec nestaráte? Obě možnosti jsou špatně!

Tak zaprvé ženská kosmetika je na ženskou pokožku, a ta se od té mužské dost podstatně liší. Vše je to hormonech, chlapi v době mají pohlavní hormon testosteron, jenž stojí za tvorbou mazu. Kvůli tomu potřebujete přípravky s minimem obsahu lipidů neboli kožních tuků. Mužský hormon také ovlivňuje metabolismus kůže zcela odlišně, než je tomu u žen.

Za druhé, to, že jste single by vás mělo ještě více “tlačit“ k péči o sebe sama. Ženy si všímají nejen “pekáče buchet“ na břiše a silných bicepsů, do svého hledáčku zaměřují i celkově zdravý vzhled.

Zdravá pokožka těla je tedy zásadní pro seznámení s krásnou ženou

podzimni-pece

Váš obličej je a bude stále vaší nejvýraznější vizitkou

O tom, jak dobře budete vypadat rozhoduje z několika málo procent genetika, tím hlavním je péče!

Kolik si jí dopřáváte vy? Jaké přípravky používáte? Jak často?

Že je takové starání se o sebe zženštilé? Můžete to tak brát, ovšem až jednou zakusíte účinky jemné péče (zvýšená pozornost krásných žen, nabídka nové pracovní pozice s vyšším platebním ohodnocením, celkově lepší pocit), rádi si ten hydratační krém na obličej znovu namažete.

Podzim pleti neprospívá, speciální pánská kosmetika ano!

Podzimní čas je obecně nejhorší částí roku. Konec léta, poslední sluneční paprsky, únava, deprese… Každý to zná, a tak není třeba dalšího výčtu, zkrátka podzim sám o sobě pokožce ani celkovému zdraví těla nijak neprospívá. Ovšem můžete se na to podívat z trochu jiného úhlu. Tohle ne zrovna oblíbené období mezi létem a zimou lze využít jako přestupní fázi k osvěžení kůže po horkém létu a přípravě na nadcházející zimní počasí.

Co tedy přesně udělat na podzim pro svou kožní vitalitu a celkově zdravý vzhled? Doporučíme vyzkoušené produkty, které fungují a peněženku příliš nezatíží. 

Hydratovat, hydratovat a zase hydratovat

Každý typ pleti potřebuje hydrataci, bez ní budete vypadat unaveně, staře a méně atraktivně. Vysušená pleť má kromě toho sklony k tvoření akné, začervenání nebo suchých míst s odlupujícími se šupinkami kůže.

Základní a přesto účinná péče o pleť? Nic na tom není, stačí si pořídit jeden kvalitní krém s hydratačním efektem. Na noc i den použijte univerzální 24-hodinový krém, jenž je vhodný pro celodenní použití.

krem-pro-muzeNáš tip! EUCERIN MEN – Hloubkově hydratační krém pro muže

Složení krému vychází z objevu oceněného Nobelovou cenou – objev aquaporinů, což jsou vodní kanálky potřebné k cirkulování vody v kožních buňkách. Krém obsahuje glucoglycerol, který podporuje tvorbu důležitých vodních kanálků.

Přípravek dlouhodobě hydratuje i hlubší vrstvy pokožky, rychle se vstřebává a nemastí.

Čistota půl zdraví

Ale sebelepší hydratační krém nebude fungovat, pokud jej nenanesete na vyčištěnou pleť. peeling

Ideální je použití mycího gelu, tonika nebo mléka. Jednou za jeden nebo dva týdny se vyplatí i peeling odstraňující mrtvé části pokožky a obličej celkově prokrví.

Náš tip! AVENE jemný čistící peeling

Mikro kuličky jemně vyhlazují a čistí všechny typy pleti. Šetrné odstranění odumřelých kožních buněk, prokrvení, rozzáření a vyčištění pokožky.

Obsah termální vody 66% – protizánětlivé a zklidňující účinky.

Nezapomínejte ani na své tělo

Podzimní péče není jen o nákupu kosmetických přípravků na obličej, stejně důležitá je i tělová kosmetika pro muže. Opět platí stejné zásady. To, co funguje u obličeje, bude fungovat i u těla. Tudíž se starejte o dostatečnou hydrataci, očistu a výživu.

Obličej “naláká“, tělo potvrdí

Představte si, jak by asi dopadlo, kdybyste veškerou péči dali jen pokožce obličeje…

Zdravým kypící pleť je velkým lákadlem pro všechny ženy. Ty by vás jedna za druhou určitě oslovily, některá by vám jistě určitě padla do oka a domluvení prvního rande by na sebe nedalo dlouho čekat. Máte štěstí, první vydařená schůzka skončila ve vaší ložnici. Ona se svůdně svléká, vy ze sebe rychle rvete všechno oblečení a náhle se ukáže, že atraktivní je jen váš obličej. Pokožka těla je na různých místech červená, loupe se a nepříjemně drhne. Žena se obléká a během odchodu se vymlouvá na brzké vstávání…

Bez pánské tělové kosmetiky může být tento hororový scénář nepříjemnou skutečností! Vyhněte se trapasu a pořiďte si pečující přípravky na tělo. 

gelNáš tip! WELEDA Pánský sprchový gel

Každý den vás čeká náročný trénink, během něhož z vás teče pot proudem? Po návštěvě gymu, rutinním kolečku v parku nebo silovém domácím tréninku se jistě těšíte do sprchy. Dokonalé smytí potu, osvěžení a hydratování pokožky vám zajistí pečující sprchový gel pro muže od známé značky Weleda.

Svěží vůně a lehká konzistence pokožku osvěží, umyje, a díky obsahu rozmarýnového oleje i hydratuje. Jemné cukerné tensidy šetrně, ale účinně očistí.mleko

Náš tip! NEUTROGENA NordicBerry mléko tělové

Výživné hydratační tělové mléko Nordic Berry je vhodné po sprchování pro vyživení pokožky. Vhodné pro citlivou kůži, nemastí, jemně voní.

Jak o sebe pečujete vy? Dbáte na svůj zdravý vzhled? 

Read more

Local News