Chlapské dilema – Co na sebe do práce?

Share

Co na sebe do práce? Otázka trápící jen ženy, které mají “prázdný“ šatník? Nikoliv, i pánský svět je obestřen mnoha módními pravidly, které je třeba dodržovat zvláště v práci.

Drobné detaily vašeho vzhledu vám mohou v byznysu pomoc či naopak vaše snažení zcela podkopat. 

I když se může zdát, že éra zarostlých lumbersexuálů vrátila muže zpět do pravěku, není tomu tak. Lumbersexuál se sice pyšní plnovousem, ale jeho vzhled i outfit je do detailu promyšlený a precizně upravený. Ať máte či nemáte zarostlou tvář, měli byste o sebe dbát tak, abyste na své okolí, kolegy, nadřízené a zvláště pak klienty působili požadovaným dojmem.

Outfit podle pracovní pozice

Pokud patříte mezi “firemní smetánku“ a jste vedoucími manažeři, řediteli a podobně, váš outfit hraje velice důležitou roli. Svým oblečením totiž dáváte najevo, kdo jste. Doslova lze říci, že kvalita vašeho obleku bude rozhodovat o tom, jak velký respekt od svých zeměstnanců a jak velkou důvěru od svých klientů získáte.

do-prace-1

Potřebujete budit dojem váženosti, profesionality a všeobecného rozhledu, do něhož patří i znalosti módy

Práce v kancelářském kolektivu

Chcete být v práci oblíbený a zároveň úspěšný? Chce to nahodit oblečení, s kterým budete pro kolegy působit otevřeně a přístupně, zároveň však vaši nadřízení uvidí, že se o svůj zevnějšek staráte a jste tak vhodný adept pro vedení důležitých projektů, popřípadě pro povýšení na vyšší pozice.

do-prace

Moderní košile, cardigany, chinos kalhoty, saka, to vše vám bude dělat službu při běžném pracovním dni a při obědě se šéfem. 

Manuální práce nemusí znamenat montérky

Pracujete “rukama“? Manuální činnost nemusí být jasným důvodem pro oblečení montérek. Neestetické, nemoderní a neslušivé montérky přenechte jiným, vy se oblečete do pevných pracovních kalhot, bundy nebo vesty. Rázem se změníte z toho “posledního joudy“ na stavbě v chlapa, který svému povolání rozumí.

Dobře vypadat, dobře se cítit, dobře pracovat

V práci trávíte převážnou část dne, vybírejte tedy oblečení, v němž vám bude pohodlně. Kromě pracovního “ohozu“ se pak snažte chovat mile, přístupně a pozitivně. Vaše nové pracovní já vám jistě brzy přinese ovoce, ať už půjde o zlepšení vztahů na pracovišti nebo rovnou navýšení platu.

Read more

Local News