Chcete si koupit ojeté auto? Na co si musíte dát pozor?

Share

Každý, kdo si již někdy kupoval starší ojeté auto, ví, že to není jen tak. S koupí ojetiny se vždy do určité míry pouštíte na tenký led. Pokud navíc neznáte historii vozidla, je to často skutečný risk. V těch úplně nejhorších případech můžete dokonce narazit i na kradené auto. Mnohem častěji se však setkáte s jinými podvody. Na autě se například po čase objeví závada, na kterou jste nebyli upozorněni. Jestliže s koupí ojetých vozů nemáte zkušenosti, nebo nemáte dobrého známého, který se v autech vyzná, jste pro podvodníky mnohem snadnější terč. A na co si musíte dát tedy nejčastěji pozor?

Nejčastější podvody

Zřejmě nejčastějším podvodem, se kterým se u již ojetých automobilů můžete setkat, je stočený tachometr. Podle VIN kódu tedy následně zcela jednoduše zjistíte, že má vůz najeto o několik tisíc kilometrů více, než uvedl prodejce. Pořízení takovéhoto „stočeného“ vozidla se vám může následně dosti prodražit. Do České republiky se totiž navíc často dovážejí i auta straší než 10 let, můžete si být proto zcela jistí, že se na nich nějaká závada objeví a vy budete platit. Z takovýchto aut se pak často stávají kasičky na peníze, protože jakmile vyřešíte jednu poruchu, okamžitě se objeví další. Rozhodně se vám tedy vyplatí koupit sice dražší, ale zato spolehlivý vůz s ověřenou historií, odpovídajícím technickým stavem a hlavně od prověřeného seriózního prodejce.

Das WeltAuto

Jednu ze spolehlivých možností koupě ojetých vozů skýtají certifikované programy prodeje ojetých vozů. Jedním z největších je Das WeltAuto. Tento prodejce nabízí převážněvozy z koncernu Volkswagen, tedy značky kromě Volkswagen, Audi, Seat, ale i další. Prodávaná vozidla mají doloženou servisní historii a prodejce se zaručuje i za uvedený nájezd kilometrů. U vozidel v Das WeltAuto je vždy prověřen také technický stav a možné právní vady. Významným benefitem je záruka Das WeltAuto. Jedná se o skutečnou záruku, která je poskytována zákazníkovi až na dva roky. V nabídce Das WeltAuto najdete více než 3000 kvalitních a prověřených vozů.

Read more

Local News