Chcete, aby vás pejsek poslouchal a nedaří se? Pomohou elektronické výcvikové obojky

Share

Ať jste zkušený nebo pejskař začátečník, aby vás pes poslouchal na slovo, je třeba věnovat výcviku čas. Zvláště některá psí plemena jsou tvrdohlavá a jejich poslušnost si získáte jen pravidelným tréninkem poslušnosti. Naučte se používat elektronické výcvikové obojky a z vašeho psa se stane společník, který vám bude dělat jen radost.

Jak výcvikové obojky fungují a kdy je vhodné jejich použití? 

Nejde o žádné týrání!

Někteří majitelé pejsků tvrdí, že použití elektronických obojků je nebezpečné. Mýty o tom, že obojky pejskům ubližují jsou bohužel rozšířené, nikoliv však pravdivé. V případě správného používání, jsou to stále ještě nedocenění pomocníci při výcviku psa.

Díky elektronickému obojku pochopí mazlíček rychleji, co po něm chcete. Trénink poslušnosti se tak stává efektivnější a rychlejší. 

Jak to vlastně funguje?

Elektronický obojek má dvě důležité části vysílač a přijímač, který je umístěný na obojku. Přijímač reaguje na signály vysílače, pokud je tedy dán příkaz, přijímač vyšle impulz v podobě zvuku, vibrace nebo přiměřené pulzní stimulace. Pes je tak upozorněný na to, že věc, kterou právě dělá, nesmí dělat.

Pakliže je pes neposlušný, elektronický obojek se stává výhodným pomocníkem. Za pomoci impulzů, jenž jsou zcela humánní a nemají žádný negativní vliv na zdraví psa, lze svého mazlíčka naučit poslušnosti.

picjumbo.com_HNCK1598

Používání elektronického obojku je vhodné v různých fázích výcviku

Použití speciálního obojku je vhodné zvláště v případě, kdy chcete, aby vás váš psí přítel poslouchal na slovo. Oceníte to především pro psa “útěkáře“. Když pes utíká třeba na procházce, kdy zavětří stopu divoké zvěře, lze ho díky obojku zastavit.

Když pes zachytí stopu, na volání nereaguje a jde si za svým.  

Má-li pejsek obojek, dostane impulz, zastaví se a vrátí se k vám. Stejně tak je možné obojek využít i v jiných situacích. pejska lze odnaučit nepřirozeného štěkání (stálého). Elektronického pomocníka můžete využít pro odnaučení mnoha nešvarůskákání po kolem jdoucích lidech, běhání pod kola jedoucího auta, vyhrabování děr na zahradě, kradení jídla ze stolu atd.

Obojek je nutné používat jen v případech, kdy je to nutné!

Jedině tak se pejsek naučí, že je jeho chování špatné. Pejska je třeba s obojkem seznámit, začněte u zvukového signálu, poté vibrace a v případě nepochopení pulzní stimulaci. Pokud se naučíte výcvikový obojek používat správně, pes začne rychle poslouchat i na zvukový impulz, pulzní stimulaci tak nebude nutné ani použít. Později může obojek fungovat jako pouhá prevence před neuposlechnutím.

Všechny modely výcvikových obojků a praktické informace najdete ve specializovaném e-shopu elektronickeobojkypropsy.cz

Read more

Local News