Charlie Chaplin – Legendární herec, který měl slabost pro zajíčky

Share

Jaké bylo soukromí komediálního herce? Zjistěte pikantní perličky ze života největší hvězdy němého filmu 20. století!

Britský komediální herec, který byl také scénáristou a režisérem, se narodil 16.4. 1889 v Londýně. I přes svou profesi byl spíše introvert, jenž měl problémy s komunikací. Možná za to mohlo nepříliš šťastné dětství, způsobené otcem alkoholikem. Charlie celý svůj život žil v domnění, že jej jeho zaměstnavatelé okrádají.

Charlie Chaplin je hercem, kterého není nutno příliš představovat, humorné němé filmy, v nichž má hlavní roli, zná snad každý! 

Vznik nejslavnější postavy Charlieho Chaplina 

Neměl jsem ponětí, jak by měla moje postava vypadat. Prostě jsem otevřel skříň a oblékl jsem si to, co mi přišlo pod ruku.”

Slabost pro zajíčky byla veřejným tajemstvím

Charlie Chaplin se proslavil nejen svým hereckým uměním, pozornost přitahovalo i jeho soukromí. Zvláště avantýry s mladšími ženami budily rozruch.

Charlie_Chaplin-2

Za svůj život měl legendární herec 4 manželky, první si vzal ve 29 letech, jeho nastávající bylo pouhých 16 let! Druhé manželství uzavřel ve 35, Litu Grey si vzal taktéž po dovršení 16 roku. Třetí žena mu řekla své ano ve 28 letech, jemu táhlo na 47 rok. Poslední manželkou byla 18letá Oona O´Neill, s níž měl 8 dětí. Charlie si jí vzal v 54 a v tomto svazku vydržel až do své smrti (1977 ve Švýcarsku).

Platil alimenty na dítě, které nebylo jeho!

Krátké románky s mladými herečkami nebyly u herce žádnou zvláštností, s herečkou Joan Barry však vznikl skandál. Ta několik měsíců po rozchodu tvrdila, že Charlie je otcem jejího dítěte. Krevní testy sice tvrdily opak, ale soudce dal za pravdu tvrzení Barry, která prohlašovala, že testy nelze brát za důvěryhodné. Slavný herec tak začal platit alimenty ve výši 75 dolarů týdně.

Charlie_Chaplin-1

 

Tělo Charlieho Chaplina bylo ukradeno!

Herec zemřel na mozkovou mrtvici v 88 letech. 3 měsíce po této události se objevila informace, že tělo spolu s rakví bylo ukradeno. Krádež měl na svědomí polský mechanik Roman Wardas a bulhar Gančo Ganeva, kteří po vdově Ooně požadovali výkupné (400 tisíc liber). Policie zloděje dopadla 11 týdnů po krádeži.

Nyní je tělo uloženo pod bezpečnou vrstvou betonu.

Co jste možná nevěděli!

– Charlie měřil 165 centimetrů

– Jeho první zvukový film Diktátor velice popudil Hitlera

– Charlie se tajně zúčastnil soutěže v napodobování Charlieho Chaplina, skončil až na 3. místě

– Roku 1975 byl povýšen do šlechtického stavu

– Poslední manželka byla dcera spisovatele Eugena O´Neilla, držitele Nobelovy a Pulitzerovy ceny

Read more

Local News