Burning Man 2016 – Dechberoucí fotoreport a video z pouštního festivalu!

Share

Znáte festival Burning Man? Jeho letošní ročník proběhl před pár dny a jako každý rok i tentokrát se bylo na co dívat! nenechcete si ujít fascinující FOTOreport a video nakonec.

Že přicházíme s křížkem po funuse? Berte to jako pozvánku na další ročník Burning Man!

O čem, že to pouštní festival je?

Festival, na který se pravidelně sjíždí přes 70 000 volnomyšlenkářů z celého světa, je rájem pro umění, tanec a svobodu, v jakémkoliv pojetí.

Trocha historie – Festival založil Larry Harvey, který v roce 1986 na pláži v San Franciscu spálil velkou dřevěnou sochu muže se psem jako symbolickou tečku za svým životem poté, co ho opustila přítelkyně. Přilákalo to spoustu diváků a Larry tuto malou událost opakoval každý rok.

Improvizované městečko Black Rock City v nevadské poušti

Rituál Larryho Harveye se ovšem přestal po 4 letech opakování líbit tamním úřadům a došlo k přesunutí do nevadské pouště. Tam tak každoročně vyroste umělecké městečko Black Rock City, které slouží k setkávání svobodomyslných lidí toužících po seberealizování a odproštění od každodenní rutiny v práci a doma.

V poušti není signál, není tam wifina a prý tam člověk nepotřebuje ani peněženku. Zkrátka si užíváte každou chvíli na maximum. 

Jedinečné fotky z festivalu Bunrnig MaN 2016

Vybrali jsme ty nejlepší záběry od fotografa Victora Habchyho a na závěr taky jedno video.

burning-man-festival-15 burning-man-festival-14 burning-man-festival-13 burning-man-festival-12 burning-man-festival-11 burning-man-festival-10 burning-man-festival-9 burning-man-festival-8 burning-man-festival-7 burning-man-festival-6 burning-man-festival-5 burning-man-festival-4 burning-man-festival-3 burning-man-festival-2 burning-man-festival-1

Read more

Local News