Bude opravdu možné, mít sex ve vesmíru?

Share

Podle oficiálních zdrojů NASA ještě žádní dva lidští tvorové nikdy sex ve vesmíru neměli. A (jak po přečtení našeho článku rázem zjistíte), je tu nejeden dobrý důvod k tomu, aby celá akce na orbitě nestála za mnoho…
I když se to v cool a moderních sci-fi filmech erotickými scénami jenjen hemží, nicméně průměrný člověk okamžitě poté, co se třeba vzbudí někde na lodi a čeká jej ještě 90 let na cestě, byť po boku atraktivní vesmírné kočky, většinou nemyslí na sex jako úplně první věc po probuzení.

Abychom to přirovnali k něčemu co známe všichni – jistě uznáte, že když se vracíte z „kalby“ a máte ráno příšernou kocovinu se všemi jejími příznaky, erotika není zrovna na špici vašich myšlenek. Samozřejmě, dokud se trochu nevzpamatujete. Takže ne, hned po probuzení se jeden na druhého nevrhne, protože jsou oba dost mimo (fyzicky i psychicky).

Jak to tedy s tím sexem ve vesmíru opravdu je?

Člověk je pozemský tvor a jako takový spoléhá během pohlavního styku na řadu lokálních, zemských věcí, které máme natolik zažity, že je ani již nebereme v úvahu. Tak třeba, když jste zrovna ve vesmíru, jakékoliv mazlení potřebuje spoustu provazů a karabin, jinak druhá strana po prvním přírazu prostě odletí pryč (fyzikové mezi námi tomu říkají „druhý Newtonův zákon“ – zásah tělesa jiným odpovídá stejné odezvě). Může být snad něco méně lákavého, nežli se kvůli sexu upínat do postroje hodného standardní sítě na ryby? Při hrátkách se navíc snadno omotají provazy jednoho o druhého a je rázem po zábavě…

Problém je podle doktora John Millise i v obecné absenci vzrušení. Všichni mužští astronauti mají menší hladiny testosteronu, nežli jejich pozemští kolegové. Tlak srdce je rovněž nižší, takže pro muže i ženy je těžké, učinit jejich pohlavní orgány/bradavky tvrdými. Pak je tu i ta nepříjemná estetická věc, že tekutiny včetně potu a dalších tělesných výměšků mají tendenci se vznášet a nikoliv padat na zem (jinými slovy, všichni by byli za chvíli od všeho).

Gravitace je ovšem pouze jedna stránka věcí, nikdo totiž opravdu neví, jaký specifický vliv by sex ve vesmíru na lidi skutečně měl (potenciální srdeční problémy?). Nikdo jej nezkoumal a ani prozatím nezkoumá. I když tedy kdejaká scéna ve filmech vypadá velmi „rajcovně“, ve skutečnosti by to takový zážitek nebyl… Rozhodně o další (příjemný) důvod víc, proč začít vážně zkoumat umělou gravitaci)!

Zdroj + Foto: Esquire

Read more

Local News