Buď v obraze! Co je Esta Vízum do USA?

Share

Chystáte se za velkou louži? Pak vás potěší fakt, že bezvízový program vám cestu do USA výrazně zjednoduší. I tak vás ovšem čeká rezervace v rámci elektronického systému ESTA.

Česko je jednou z několika zemí, které jsou součástí tzv. bezvízového programu. To znamená, že jako Čech můžete vycestovat do Spojených států amerických, aniž byste museli řešit poměrně zdlouhavou byrokracii při vyřizování víza

Ovšem, tak úplně bez starostí to nebude. Abyste si to mohli namířit směr USA, je třeba s poměrně velkých předstihem (hraničních je 72 hodin před odletem) vyřídit cestovní rezervaci přes speciální portál ESTAVISA.

Pozn.: K tomu budete potřebovat pouze strojově čitelný/elektronický pas. 

Nesporné výhody ESTA + info k žádosti

Za velkou výhodu považujeme jednoduchost vyřízení ESTA, kdy potřebujete opravdu jen platný pas. Zvláště pak oceňujeme, že proces vyřízení cestovní rezervace probíhá online, což šetří čas a všechno to běhání po úřadech.

Systém spadá pod americké Ministerstvo vnitřní bezpečnosti (DHS).

Na stránkách estavisa.cz vyplníte formulář, který funguje jako žádost o povolení ke vstupu do USA. Před jeho odesláním doporučujeme pečlivé překontrolování vyplněných údajů. Pak už jen stačí zaplatit poplatek a v nejlepším případě získáte obratem potvrzení ESTA, který vám otevírá cestu do Ameriky.

Pro info: Pakliže chcete v cílové zemi zůstat méně než 90 dní (dovolená, výlet, návštěva, obchodní cesta atd.) a máte už zpáteční či tranzitní letenku, neměly by vás s vyřízením ESTA čekat žádné komplikace. Cestovní rezervace se týká dospělých osob i dětí. 

esta-vizum-do-usa-2

ESTA není vízum!

Abyste nedospěli k mylnému dojmu, je potřeba zmínit, že USA ESTA není vízum. Jde o oprávnění k tomu, abyste se mohli stát pasažérem lodi či paluby letadla, jenž směřuje právě do Spojených států amerických.

K čemu tedy cestovní rezervace je? Jde o to, že cílová země (USA) získá přehled o cestujících ještě před tím než odcestují.

Pakliže vám registrování se zamítnou, musíte požádat o vízum typu B-1 (návštěvnické) nebo vízum typu B-2 (turistické).

Read more

Local News