Brazílie a ti další – mistrovství světa ve fotbale 2014

Share

Fotbal se po 74 letech vrací do země jemu zaslíbené – Brazílie. Domácí tým se kromě dalších 31 národních mužstev při cestě za triumfem bude muset vypořádat též s enormním tlakem brazilských fotbalových fanoušků, kteří na úspěch svých oblíbenců čekají již 12 let (naposledy se jej dočkali v roce 2002, kdy Brazilci na mistrovství světa v Japonsku a Jižní Koreji porazili ve finále Německo). Brazilští hráči se tak budou muset vyrovnat s vysokým očekáváním, které jim (možná) bude svazovat nohy. Na druhou stranu je ovšem nutné zmínit, že podpora neúnavného publika může domácí fotbalisty naopak správně nabudit a ti tak budou po hřišti doslova létat. Pravdu se dozvíme nejpozději 12. června, kdy šampionát začíná zápasem domácí Brazílie proti Chorvatsku.

Promluví do boje o zlato Evropané či někdo úplně jiný?

Brazilci nicméně samozřejmě nejsou jedinými favority na nejvyšší příčky. Mezi tradiční aspiranty na titul rozhodně patří týmy evropské špičky, mezi nimiž je třeba zmínit především obhájce jihoafrického prvenství, Španěly, nebo další giganty jako jsou Německo, Itálie či Nizozemskou. Na svou šanci čekají i Portugalsko, černý kůň turnaje Belgie nebo kolébka fotbalu, Anglie. Opomenuty by nicméně neměli zůstat ani jihoamerické týmy, když především v případě Argentiny nebo Chile lze očekávat přinejmenším postup do vyřazovacích bojů. Spíše pouze překvapit mohou africké týmy jako Pobřeží slonoviny nebo Ghana, velkou neznámou je Alžírsko. Podceňovat by se dále neměli nevyzpytatelné Japonsko a Jižní Korea, o tom, že může pomýšlet na výraznější průlom, se na minulém turnaji přesvědčila i Austrálie.

Jedete do Brazílie nebo tentokrát zůstáváte doma?

Žhavým tipem, jak se doma v pohodlí svého gauče v obývacím pokoji cítit jako na stadionu jsou kupony alza, díky nimž si nyní budete moct pořídit např. Full HD televizi za sympatické ceny a cítit se doslova jako na stadionu. Osobní účast přímo na Maracanã tím samozřejmě nenahradíte, nicméně, jak se sami přesvědčíte, díky skvělému rozlišení, obrazu i zvuku Vám občas budou při kličkách a střelách protihráčů samy cukat nohy. Svátek fotbalu je zkrátka za dveřmi a k němu patří ta správná atmosféra a zážitky se vším všudy.

Zdroj: Vouchercloud

Pro zobrazení infografiky klikněte zde.

Read more

Local News